Asayiş
  • 1.9.2013 16:46

İtfaiyecinin evi yandı, 2 çocuğu öldü

Kozaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye eri olarak görev yapan Durak Sola, bu sabah saat 08.00'de 'da göreve gitti Yaklaşık 1 saat sonra Buruncuk Mahallesi' deki evinde yangın çıktığı ihbarı üzerine ekiple olay yerine gelen İtfaiye eri Durak Sola evinden çocuklarını çıkartmak isterken, oğulları 3 yaşındaki Devlet Sola ile 6 yaşındaki oğlu Musafa Durak Sola'nın cansız bedeni ile karşılaştı.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangının başladığı anda başka bir odada bulunduğu belirtilen Anne Yeliz ile evin büyük oğlu 12 yaşındaki oğlu Oğuzhan dışarı çıkabildi. Yangın sırasında çıkan dumandan etkilenen anne Yeliz ve oğlu Oğuzhan'ın Kozaklı Sağlık Merkezi'nde serum tedavisi gördü.

İTFAİYECİYE KOMŞULARI HABER VERDİ

Nevşehir'in Kozaklı İlçesi'nde, itfaiyeci Duran Sola'nın evinde çıkan ve çocukları Devlet ile Mustafa Durak'ın van verdiği yangına elektrik kontağından neden olduğu, eşi Yeliz ve 12 yaşındaki oğlu Oğuzhan'ın, yatak odasında oldukları için kurdukları belirtildi.

Kozaklı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde itfaiye eri olarak görev yapan Durak Sola, sabah saat 08.00'de göreve gittiğini belirterek, komşularının telefonla kendisini arayıp, evinden dumanlar yükseldiğini söyledi. Kül olan evinde 2 çocuğunu kaybetmenin acısını yaşayan Durak Sola, şunları söyledi:

"İtfaiyede arkadaşlarımla otururken, komşularımız evimizden dumanlar çıktığını, hemen gelmemi istedi. Arkadaşlarımla eve geldiğimizde, çocukların kaldığı odadan dumanlar çıkıyor, göz gözü görmüyordu. Su sıktık. Oğlum 4 yaşındaki Devlet ile 6 yaşındaki Mustafa Durak, bilgisayarda oyun oynadıkları için dalmışlar. Eşim Yeliz ile 12 yaşındaki oğlum Oğuzhan ise yatak odasındaymış. Onlar, çocukların odasına giremeyince dumandan da aşırı etkilenince, can havliyle kendilerini dışarı atmışlar. İçeri bir süre sonra girdiğimizde 2 oğlumun cesediyle karşılaştım" dedi.

Anne Yeliz Sola'nın gece boyu midesinin ağrıdığı için sabaha karşı uykuya daldığını ve çıkan yangını geç fark ettiği belirtildi.

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:21

İLGİLİ HABERLER