Gündem
  • 16.4.2024 13:12

İYİ Parti Genel Başkan Adayı Müsavat Dervişoğlu : Bahçeli'nin yaptığı siyasi ahlaka sığmaz

Bahçeli'nin Akşener çağrısına Müsavat Dervişoğlu'ndan yanıt!

İYİ Parti'de 27 Nisan 2024'te yapılacak olan olağanüstü kurultayda genel başkan adaylığını açıklayan Müsavat Dervişoğlu, "Başka siyasi aktörlerin, partilerin, İYİ Parti'nin olağanüstü kurultayına müdahil olması siyasi ahlaka sığmamaktadır" ifadelerini kullandı.

İYİ Parti'de genel başkanlığa adaylığını açıklayan Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meral Akşener'e yaptığı çağrıya yanıt verdi.

Bahçeli'nin İYİ Parti'deki kurultay sürecine ilişkin "Sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partisinin başında olması gerektiğini düşünmekteyim" sözlerine ilişkin konuşan Dervişoğlu, "İYİ Parti'ye kimse istikamet çizemez" dedi.

Dervişoğlu, İYİ Parti'deki olağanüstü kurultayda Akşener'in kendisini desteklediği iddialarına ilişkin ise "Akşener'in desteği benden yanaysa bundan onur ve gurur duyarım" diye konuştu. 

Parti genel merkezinde açıklama yapan Dervişoğlu, delegelere 27 Nisan'da yapılacak olağanüstü kurultayda oy kullanmaları yönünde çağrıda bulundu.

Dervişoğlu, AKP'nin Anayasa değişikliği çalışmalarına ise karşı olduklarını belirterek "Bu ülkeyi tek adam rejiminin kölesi olmaktan kurtaracağız. Bu rejimi güçlendirecek hiçbir düzenlemeye de müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Müsavat Dervişoğlu Kimdir?

1 Şubat 1960, Ankara doğumlu olan Dursun Müsavat Dervişoğlu Türk iş insanı ve siyasetçidir. Fatsalı bir ailenin çocuğu olan Dervişoğlu, İlkokul ve ortaokulu Fatsa’da okudu. Lise eğitimini ise Ankara, Fatsa ve Samsun’da tamamladı. 1978 yılında Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi İşletme Fakültesi İşletme Bölümüne kaydoldu. 12 Eylül 1980 tarihinde yapılan askerî darbe ile zorunlu olarak öğrenimine ara verdi. Daha sonra öğrenci aflarından yararlanarak lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde tamamladı.

Milliyetçi Hareket Partisi’nin çeşitli kademelerinde ve gençlik organizasyonlarında önemli görevler üstlendi. 1978 yılında Ülkücü Gençlik Derneği (ÜGD) Fatsa İlçe Başkanlığı ile başlayan siyasi yöneticilik hayatını, 1987–1989 yılları arasında Bizim Ocak Dergisi ve daha sonra 1988'de de Gençlik, Kültür ve Sanat Ocakları Derneği adı altında teşkilatlanan Ülkü Ocakları'nın genel başkanlığı ile devam ettirdi. 1989 yılında Gençlik Kültür ve Sanat Ocakları Derneği'nin genel başkanlığı görevinden alınarak, dönemin Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) Genel Başkanı Alparslan Türkeş tarafından MÇP Genel Merkezi'nde görevlendirildi. Daha sonra yine Türkeş tarafından MÇP İzmir İl Teşkilatı'nda görev yapmak için İzmir’e gönderildi. 2000-2011 yılları arasında MHP İzmir İl Başkanlığı görevini sürdürürken, 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı[1] ve 2011 genel seçimlerinde ise MHP İzmir milletvekili adayı olmuştur.2012'de MHP kongresinde genel başkanlığa aday olmuş, ancak kazanamamıştır.

1991 yılından beri İzmir'de yaşayan ve ticaretle uğraşan Müsavat Dervişoğlu, bir kız babasıdır.

2018-2019 yılları arasında İYİ Parti mahalli idarelerden sorumlu genel başkan yardımcısı olmuştur. 2019 yılı itibarıyla İYİ Parti meclis grubu başkanvekilidir ve 27. dönem İzmir milletvekilidir.

Güncellenme Tarihi : 16.4.2024 13:25

İLGİLİ HABERLER