Gündem
  • 17.10.2005 15:04

İZMİR'İ DEPREM DEĞİL, KORKUSU VURDU...

Saat 12.46’da merkez üssü Ege Denizi’nin Seferihisar açıkları olan 5.9 büyüklüğündeki depremle birlikte, zaten tedirgin olan İzmirliler kendilerini sokağa attı. İlk belirlemelere göre İzmir merkezde 3, Urla’da da 3 kişi korkudan balkon ve pencerelerden atlayarak yaralandı. Bu kişiler çevredeki hastanelere kaldırıldı. Öğrencilerin ilk sarsıntıdan sonra evlerine gitmesinin ardından İzmir Valiliği de öğlen saatlerinde okullarda eğitime bir gün süreyle ara verilmesine karar verdi. Valilik kriz merkezi Vali Oğuz Kağan Köksal başkanlığında toplantıya girdi. İzmir Emniyet Müdürlüğü’nde deprem nedeniyle izinlerin kaldırıldığı ve 24 saat esasına göre çalışma düzenine geçildiği belirtildi. Kentte kablolu ve cep telefonuyla iletişim sağlıklı şekilde sağlamıyor. İzmir’deki şirketlerin büyük bölümü çalışanlarını evlerine gönderdi. Vatandaşların evlerine girmediği, parklarda ve açık alanlarda beklediği görülüyor.

İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle okullarda öğrenciler bahçeye çıkartıldı. Panik havasını dağıtmak için öğrencilere müzik dinletildi.

Depremin ardından yakınlarına ulaşmak için cep telefonlarına sarılan iki işadamı...

İzmir’de kısa süreli panik yaratan deprem sonrası halk cep telefonlarıyla yakınlarına ulaşmaya çalıştı.

İzmir’de kısa süreli panik yaratan deprem sonrası, çalışanlar da işyerlerini boşalttı.

Deprem nedeniyle bazı binalarda hafif çaplı hasarlar meydana geldi.

Deprem sırasında Seferihisar Asil Nadir Çok Programlı Lisesi çatısından kopan bir parça bahçeye düştü.

Urla’da deprem nedeniyle okullarda, sağlık tesislerinde, işyerlerinde ve evlerde çatlaklar oluştu. Çatılarda yıkılmalar meydana geldi. Okullar ise tatil edildi.

Deprem İzmir’in Urla ilçesinde hafif çaplı hasar yarattı, bazı eski binaların çatıları yıkıldı İtfaiye yıkılan çatıların çevreye zarar vermemesi için önlem aldı .

 

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:52

İLGİLİ HABERLER