Asayiş
  • 14.4.2016 22:20

Jirki aşiretinin intikam yemini PKK'yı korkuttu

 

PKK’nın silahlı saldırısı sonucu yaralanan Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’ın vurulmasına ilişkin bölücü terör örgütünden açıklama geldi. PKK, saldırıyı kendilerinin gerçekleştirmediğini savundu.

Terör örgütü PKK’nın Jirki Aşireti lideri Tahir Adıyaman’a silahlı saldırıda bulunması üzerine aşiretten çok sert tepki gelmişti. Jirki aşiretinin önde gelenleri intikam yemini ederek, “Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti.

Tahir Adıyaman taburcu edildi

Olayın ardından bölücü terör örgütü PKK’dan açıklama geldi. IKBY'ye yakınlığı ile bilinen haber sitesi Rudaw'ın haberine göre PKK açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

“Jirki aşiretinden Tahir Adıyaman’ın PKK tarafından önü kesilerek yaralandığı yönünde bilgiler basına yansımıştır. Bizim hareket olarak Jirkilerden ne herhangi bir kimseye ne de Tahir Adıyaman’a karşı eylem yapma gibi bir kararımız yoktur. Bu olayın bizimle hiçbir ilgisi söz konusu değildir. Zaten mevsim koşullarından dolayı, şu anda söz konusu olay mahalli civarında güçlerimizin herhangi bir birimi de bulunmamaktadır."

Terör örgütü açıklamasında ayrıca, saldırıyı bazı Jirki mensuplarının düzenlediğini de iddia etti.


PKK'yı korkuttu
Liderleri teröristlerce yaralanan Adıyaman Jirki aşiretinden bir grup, PKK'dan aşiret olarak intikam alacaklarını açıkladı. Terör örgütü PKK'yı açıklama üzerine korku sardı.

OLAY NASIL OLMUŞTU? 

Jirki aşireti lideri ve bölgenin en önemli korucubaşlarından biri olan Tahir Adıyaman, 11 Nisan’da Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine 5 kilometre mesafede bulunan İkinci Köprü Mevkii'nde özel aracıyla seyir halindeyken saldırıya uğramıştı. Açılan ateşte Tahir Adıyaman yaralanırken, yanındaki korucular da karşı ateş açmıştı.

Jirki aşiretinden PKK'ya Türk bayraklı gönderme

Saldırıya uğrayan aşiret liderinin oğlu Hulusi Adıyaman, Twitter üzerinden PKK'ya meydan okudu. Adıyaman, babasının evinde dalgalanan Türk Bayrağı'nın fotoğrafını paylaşarak, "Ne yaparsanız yapın şanlı bayrak babamın evinde her daim dalgalanacak" ifadelerini kullandı.

AŞİRETTEN İNTİKAM YEMİNİ 

Olaydan bir gün sonra Hakkari’de Jirki aşiretine mensup bir grup, basına açıklama yapmıştı. Grup adına açıklama yapan Jirki Aşireti’nin Hakkari’deki ileri geleni Mehmet Adıyaman, "Bizler aşiret olarak bunun intikamını alacağız" demişti. Adıyaman, “Bundan sonra bizim aşiret ile PKK’lılar arasında ip kopmuştur. Bizden insanlık adına bir şey beklemesinler” demişti. PKK’nın bütün Kürtler’i imha ettiğini de söyleyen Adıyaman, "Yüksekova’daki insanları muhacir duruma düşürdüler. Silopi, Cizre, Diyarbakır’da onlar Kürtler’i imha ettiler” ifadelerini kullanmıştı.

Jirki aşiretinin Hakkari ve Şırnak'ta 20 binin üzerinden üyesi bulunurken, büyük bölümü de köy koruculuğu yapıyor.

Güncellenme Tarihi : 14.5.2016 20:13

İLGİLİ HABERLER