John Kerry'den skandal İran itirafı

1 dk okuma
John Kerry'den skandal İran itirafı

Hızlı Özet

Birçok kral ve devlet başkanının da ABD'ye "İran'ın anlayacağı tek dilin bombalama olduğu" telkininde bulunduğunu aktaran Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da "İran'a saldırması için ABD'yi kışkırttığını" vurguladı.






Eski ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İsrail ve Mısır'ın 2015'te Barack Obama yönetimini "İran'ı bombalamaya zorladığını" söyledi.



ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen bir forumda konuşan Kerry, İsrail ve Mısır'ın Tahran yönetimi ile 2015'te imzalanan nükleer anlaşma öncesinde Obama yönetimini "İran'ı bombalamaya zorladığını" belirtti.



NETANYAHU KIŞKIRTTI



Birçok kral ve devlet başkanının da ABD'ye "İran'ın anlayacağı tek dilin bombalama olduğu" telkininde bulunduğunu aktaran Kerry, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun da "İran'a saldırması için ABD'yi kışkırttığını" vurguladı.



ABD'nin İran'ı vurmasını gizliden destekleyen bu ülkelerin bunun gerçekleşmesi halinde ABD'yi kamuoyu önünde eleştireceğini bildiğini ifade eden Kerry, bu yüzden bunun bir "tuzak" olduğunu düşündüğünü dile getirdi.



EN İYİ ANLAŞMA



Nükleer anlaşmayı savunan Kerry, İran'ın gelecek 10 veya 15 yıl içinde nükleer silah elde edip edemeyeceğini bilmediğini, ancak 2015'te imzalanan anlaşmanın "ABD'nin elde edebileceği en iyi anlaşma" olduğunu söyledi.



İran'ın nükleer programının durdurulması ve karşılığında BM yaptırımlarının kaldırılmasını öngören nükleer anlaşma, Tahran yönetimi ile P5+1 ülkeleri (ABD, İngiltere, Çin, Fransa, Rusya ve Almanya) arasında 14 Temmuz 2015'te imzalanmıştı.




Bu haber 1376 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Trump, Netanyahu'ya Suriye ve Lübnan'dan askerlerini çekmesi talimatını verdi
Dünya

Trump, Netanyahu'ya Suriye ve Lübnan'dan askerlerini çekmesi talimatını verdi

Trump'ın talepleri, İsrail lideri üzerindeki baskıyı daha da artırıyor. İsrail Savunma Kuvvetleri şu anda Güney Lübnan ve Güney Suriye'nin büyük bölümlerini işgal altında tutuyor; hükümet bu varlığın, 7 Ekim benzeri bir işgali önlemek için gerekli olduğunu söylüyor.

Habervitrini13218 Görüntüleme
İsrail'in casusları ABD caddelerinde sivil avlıyor: Pentagon devrede!
Dünya

İsrail'in casusları ABD caddelerinde sivil avlıyor: Pentagon devrede!

İsrail merkezli gözetim firması Cognyte tarafından geliştirilen FalcoNet sisteminin, hiçbir yasal izin veya mahkeme kararı bulunmaksızın sivillerin konum bilgilerini anlık olarak ele geçirmek üzere Pentagon ve federal birimlerce milyonlarca dolarlık gizli anlaşmalarla satın alındığı sızan belgelerle ortaya çıktı.

Habervitrini12236 Görüntüleme
Trump Hürmüz kararını değiştirdi
Dünya

Trump Hürmüz kararını değiştirdi

ABD Başkanı Donald Trump, Hürmüz Boğazı geçişleri için daha önce duyurulan yüzde 20'lik ödeme planından vazgeçtiklerini belirterek, bunun yerine Körfez ülkelerinin ABD'de yapacağı ticaret ve yatırım anlaşmalarının esas alınacağını söyledi.

Habervitrini13565 Görüntüleme
Trump'tan NATO Zirvesi yorumu: Olağanüstü, sevgi şöleniydi
Dünya

Trump'tan NATO Zirvesi yorumu: Olağanüstü, sevgi şöleniydi

ABD Başkanı Donald Trump, Ankara'daki NATO Zirvesi'nin olağanüstü olduğunu ifade etti. Trump, tarihi zirveye dair " Dürüst olmak gerekirse, tam bir sevgi şöleniydi. İnanılmazdı" ifadelerini kullandı.

Habervitrini10121 Görüntüleme