Gündem
  • 30.6.2008 07:47

KABİNEYE YENİ BAKANLAR GELİYOR!..

Anayasa Mahkemesi, yarın Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın kapatmaya ilişkin sözlü açıklamalarını, 3 Temmuz Perşembe günü ise AK Parti yetkililerinin sözlü savunmasını dinleyecek.

AK Parti, kapatma davasının Temmuz ayının sonunda en geç ise Ağustos ayının ilk haftasında tamamlanmasını istiyor. Karar çıkana kadar da TBMM'nin çalışması yönünde karar aldırdı. Normal olarak temmuz ayında tatile girmesi gereken Meclis, AK Parti hakkında karar çıkana kadar çalışmalarına devam edecek. Davada sona yaklaşılırken, Başkent Ankara'da siyasi kulisler hareketlendi.

Kimileri AK Parti'nin kapatılacağını öngörerek, yeni başbakan ve partinin isminin peşine düşerken, kimileri ise partinin kapatılmayacağını belirterek, 'durmak yok yola devam' sloganı atıyor. Her iki öngörüyü dile getirenlerin üzerinde mutabakata vardıkları tek gerçek ise şu:

AK Parti, kapatılsa da kapatılmasa da hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Zira, kapatma olursa siyasi yasaklar yüzünden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dahil bazı bakanlar kabine dışında kalacak. Başbakan, siyasi yasaklı konuma düştüğü için hükümet düşecek ve yeni bir hükümet kurulması zorunlu olacak. Yani sil baştan yeni bir kabine kurulmak zorunda kalınacak.

İsimler konuşuluyor

AK Parti'de 'kapatma olmasa da kabine kesin değişecek' diyenlerin sayısı da bir hayli fazla. Kapatma olmasa da Başbakan Erdoğan'ın kabine de köklü bir revizyona gideceği, hatta yeni bir Bakanlar Kurulu'yla kamuoyunun karşısına çıkmaya hazırlandığı ifade ediliyor. Yeni kabine için şimdiden bazı isimler fısıldanmaya başlandı. Yeni kabinenin ilk gündem maddesinin ise sivil anayasa dahil son yılların en büyük demokratikleşme hamlesi olacağı belirtiliyor.

kaynak: bugün

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:14

İLGİLİ HABERLER