Asayiş
  • 17.4.2010 17:53

KADIN SAVCI GÖRDÜĞÜ MANZARAYA DAYANAMADI

Edirne'nin Lalapaşa ilçesinde meydana gelen kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

İBRAHİM ARSLAN/EDİRNE

Yeni işe başladığı nakliye şirketinde ilk seferine çıkan Vedat Tuncel Canpolat'ın (48) kullandığı sunta yüklü TIR, virajı almayınca şarampole yuvarlandı.


Kazada yardımcı ikinci sürücü Naci Ener(55) ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, sürücü koltuğunda sıkışan Canpolat, yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışmaları sırasında hayatını kaybetti. Kazanın hemen ardından olay yerine gelen Lalapaşa Kaymakamı Ceyhun Dilşat ve Savcı Şeyda Aysun Ayhan, kazaya ilişkin bilgi aldı.

Kazanın hemen ardından olay yerine gelen ve ekiplere sürekli sürücünün sağlık durumunu ve geciken vinci soran genç savcı Şeyda Aysun Ayhan, sağlık ekiplerinin sürücünün öldüğünü bildirmesiyle yıkıldı.


Kaza Hamzabeyli Sınır Kapısı yolu üzerindeki Lalapaşa İlçe kavşağında meydana geldi. Birkaç gün önce nakliye şirketinde işe başlayan ve eşinden ayrı olduğu öğrenilen 1 çocuk babası Vedat Tuncel Canpolat, dün akşam saatlerinde teslim aldığı 34 TU 9413 çekici plakalı TIR'ı ile ilk seferine çıktı.



Canpolat, 19 ton sunta yüklü 34 UB 2008 plakalı dorseyi çekicisine yükledi ve yardımcı sürücü Naci Ener ile birlikte İstanbul'a gitmek üzere yola koyuldu.Canpolat, sınır kapısından yaklaşık 15 kilometre sonra Lalapaşa kavşağındaki virajda direksiyon hakimiyetini yitirince TIR yaklaşık 50 metre sürüklendi ve daha sonra şarampole yuvarlandı.



Kazayı gören diğer TIR sürücülerini haber vermesiyle olay yerine ambulans, itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Gelen ekipler ilk olarak Naci Ener'i hurda yığınına dönen TIR'ın çekicisinden çıkarttı ve ambulansla Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı.


İtfaiye ekipleri kaza kırım cihazı ile sürücüyü sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışırken, sağlık ekipleri ise nefes alıp verdiği gözlenen Vedat Tuncel Canpolat'a serum taktı ve daha rahat nefes alması için oksijen tüpüne bağladı.



Tüm çabalara rağmen ters dönen TIR'ın çekicisinin içinde sıkışan sürücü sıkıştığı yerden çıkartılamayınca vinç ile çekicinin kaldırılarak çevrilmesi planlandı ve vinç talep edildi. Ancak Lalapaşa'da vinç bulunamayınca, Edirne'den vinç istendi. Kazanın hemen ardından yaşadığı gözlenen Canpolat, kurtarma çalışmaları tamamlanamadan hayatını kaybetti.


Gelen vinç, TIR'ın çekicisini kaldırmak için çelik halat bağladı. Ancak bu sefer de vincin dengesini sağlayan demir ayakları asfaltın içine çöktü. Daha sonra çekici vinç ile yan çevrildi ve ekiplerin çalışmasıyla ceset sıkıştığı yerden 3 saat sonra çıkartılarak Edirne Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.


Hastanede tedavisi süren Naci Ener'in ise sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:38

İLGİLİ HABERLER