Asayiş
  • 17.4.2010 18:55

SAHTE BOMBA VE SİLAHLA KUYUMCUYU İŞTE BÖYLE SOYDU

Zanlının bomba diye söylediği düzenek fünye ile patlatılarak imha edildi.

Edinilen bilgiye göre olay, bugün sabah saatlerinde Vali Mithatbey Mahallesi Defterdarlık binası yanında bulunan 'Bizim kuyumcu' isimli işyerinde meydana geldi. A.K. isimli zanlı, başına geçirdiği kar maskesi ile kuyumcuya girerek elindeki silahı içeridekilere doğrultup vitrinde bulunan burma bilezikleri poşete koymaları istedi.

İş yeri sahibi vitrine çıkarak bilezikleri poşete koyduğu sırada zanlı, beline sardığı sahte düzenekli bombayı göstererek acele etmesini istedi. Kuyumcu, bilezikleri zanlıya verdiği esnada elindeki silahın kuru sıkı olduğunu tahmin ederek ani bir refleksle soyguncunun eline sarıldı. Soyguncu A.K. panikleyerek iş erinden kaçtı. İş yeri sahibi bir taraftan soyguncunun peşine koşarken, bir taraftan da polise haber verdi.

Soygun ihbarını alan polis, kısa sürede bölgeyi abluka altına aldı. Olaydan yaklaşık 5 dakika gibi kısa sürede soyguncu Akköprü Deresi yakınında bir evin bahçesinde kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı. Zanlının üzerinde attığı sahte düzenekli bomba etrafından geniş güvenlik önlemi alan polis, bölgeye bomba imha uzmanları sevk edildi. Köpükten yapılmış ve içerisine bolca çiviler yerleştirilmiş düzenekli sahte bomba fünye ile patlatıldı. Sahte bomba patlatıldıktan sonra Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenek parçalarını, çalınan bilezikler ve soygunda kullanılan silahı incelemek üzere delil torbalarına koyduktan sonra iş yerine giderek parmak izi aldı. Nöbetçi Emniyet Müdürü Mehmet Ali Şevik, Asayiş Şube Müdürü Osman Kale ve Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Gökhan Doruk, olay sonuçlanana kadar bölgeden ayrılmazken, soruşturma ise Ağır Suçlar Büro Amirliği ekipleri tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Başından geçen olayları anlatan Vedat Akçakaya, sabah vitrini düzelttikleri esnada içeriye maskeli ve silahlı birinin girdiğini söyledi. Akçakaya, "Üzerinde bomba olduğunu söyleyen şahıs elindeki poşeti bana verip içerisine altın koymamı istedi. Ben de vitrinden altınları poşete koyduğum esnada bileziklerin burma olmasını istedi. Önce poşete koyduklarını vitrine koyduktan sonra burmaları doldurmaya başladım. Bu arada 4 sıra bileziği poşet koyduktan sonra "Bunlar bana yeter" dedi. Ondan sonra elindeki silaha baktım ve kuru sıkı olduğunu zannettim ve poşeti bağlarken elindeki silahı almaya çalıştım. Hırsız elimden kurtulup kaçtı" dedi.

 

 
Videoyu İzlemek İçin Tıklayınız
 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:38

İLGİLİ HABERLER