Dünya
  • 2.10.2022 11:25

Kadirov'dan tehlikeli çıkış: Nükleer silah kullanılmalı

Çeçen lider Kadırov, Ukrayna'da 'düşük verimli' nükleer silahların kullanılması çağrısında bulundu

Çeçenya lideri ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki Ramzan Kadırov Cumartesi günü yaptığı açıklamada, Moskova'nın Ukrayna'da düşük verimli bir nükleer silah kullanmayı düşünmesi gerektiğini söyledi.

Kadırov, Telegram uygulamasına yaptığı bir mesajda, "Kişisel görüşüme göre, sınır bölgelerinde sıkıyönetim ilan etmek ve düşük verimli nükleer silah kullanmak gibi daha sert önlemler alınmalı" diye yazdı.

Kadirov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Liman'ın da içinde bulunduğu Donetsk de dahil olmak üzere Ukrayna'nın dört bölgesinin ilhakını ve Rus nükleer şemsiyesi altına aldığını açıklamasından bir gün sonra, "Moskova, kontrol ettiği bölgeleri tüm gücü ve araçlarıyla savunacak" dedi. "

Eski Devlet Başkanı Dmitry Medvedev de dahil olmak üzere diğer üst düzey Putin müttefikleri, Rusya'nın nükleer silahlara başvurması gerekebileceğini belirtti, ancak Kadırov'un çağrısı en acil ve açık sözlü oldu.

Çeçenya bölgesinin güçlü hükümdarı, Çeçen kuvvetleri Ukrayna'daki Rus ordusunun öncü birliğini oluşturduğu için Ukrayna'daki savaşın sadık bir destekçisidir.

"5 bin Rus askeri kuşatıldı"

Luhansk Valisi Serhiy Hayday da yaptığı açıklamada, Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesinde bulunan Lyman kentindeki 5 bine yakın Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatıldığını duyurdu.

Rusya geri çekildiğini açıkladı

Rusya ise askerlerinin Ukrayna ordusu tarafından yakalanmasını önlemek amacıyla doğu Ukrayna'daki Lyman kasabasından çekildiğini resmen duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Tehdit yaratılmasıyla bağlantılı olarak, müttefik birlikler yerleşimden daha avantajlı hatlara çekildi" ifadelerini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 3.10.2022 02:06

İLGİLİ HABERLER