Gündem
  • 30.10.2016 07:56

Kafalar karıştı şu anda saat kaç?

'Saat şu an kaç' sorusu bugün vatandaşların en çok sorduğu soru. Bakanlar Kurulu'nun aldığı karar gereği bu yıl saatleri 1 saat geri alınmayacak. Bu yıl kış saati uygulamasına geçilmeyecek olması nedeniyle yetkililer vatandaşları uyarmıştı. Bazı cihazlarda saatlerin otomatik olarak 1 saat geri alınması nedeniyle karışıklık ihtimali yaşanmaması için saatlerinizi kontrol etmeyi unutmayın. Örneğin şu an saat 08.00'leri geçti. Ancak ayar yapılmayan bazı akıllı cihazlarda saat 07.25 sularında...

İşte şu anda Türkiye'deki yerel saat:

Saat şu anda kaç? Vatandaşlar şu anda en çok 'Türkiye'de saat kaç' sorusunun cevabını merak ediyor. Kış saati uygulamasının kalkmasıyla birlikte saatler artık bir saat geriye alınmayacak. Başta akıllı telefonlar ve bilgisayarlar olmak üzere birçok cihazın otomatik saat ayarlara sahip olması nedeniyle pazar sabahına saatiniz bir saat geri alınmış olarak uyanabilirsiniz.

Yaklaşık olarak 50 milyona yakın mobil cihazın pazar günü saatini otamatik olarak 1 saat geri alması bekleniyor. Bu sorun için iletişim operatörleri şebeke ve baz istasyonlarında saati güncel tutarak önlemlerini alıyor. Ancak işletim sistemleri ve cihaz üreticilerinin saatlerde güncelleme yapması gerekiyor. Güncelleme yapılmayan işletim sistemlerinde saat ayarı, ‘otomatik’ yerine ‘manuel veya elle’ olarak seçilmeli. Windows işletim sistemli bilgisayarlarda ise güncellemelerin yapılması halinde saatler doğru ayarda kalacak.

SİVİL HAVACILIK DA UYARDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) resmi internet sayfasından kış saati uygulamasının kaldırılması ve yolcuların saatlerini seyahatleri öncesinde kontrol etmeleri konusunda bir duyuru yayınladı.

SHGM’nin, " Önemli Duyuru " başlığı altındaki açıklaması şöyle:

"Bilindiği üzere 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kış saati uygulaması kaldırılmış olup, bugüne kadar alışılageldiği şekilde saatlerin bir saat geriye alınmayacak olması nedeniyle 30 Ekim 2016 tarihinden sonra gerçekleştirilecek dış hat uçuşları, saat farklılıklarından dolayı bu değişiklikten etkilenecektir.

Yolcularının bu karar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için havayolu işletmelerimiz tarafından, ’Rezervasyon kayıtlarında iletişim bilgisi olan yolculara bilgilendirme mesajı gönderilmesi’ ve ’İşletme web sitelerinde bilgilendirme yapılması’ şeklinde önlemler alınmıştır.

Bununla birlikte biletlerini acenteler üzerinden alan yolcuların sıkıntı yaşayabileceği düşünülmektedir. Bu nedenle yolcuların uçuş saatlerini, seyahatleri öncesinde kontrol etmeleri herhangi bir olumsuzluk yaşamamaları için önem arz etmektedir."

ÖSYM DE UYARDI

Bu yıl saatlerin 1 saat geri alınmayacak ve kış saati,ne geçilmeyecek olması nedeniyle ÖSYM'den uyarı geldi. ÖSYM Başkanlığının resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:             

"Ülkemizde kış saati uygulamasından vazgeçilmiş olması nedeniyle 30 Ekim 2016 Pazar günü saatler 1 saat geri alınmayacaktır. Ancak bazı mobil cihazların pazar günü saatini otomatik olarak 1 saat ileri alabilmesi ihtimali yönünde 30 Ekim 2016 Pazar günü Sayıştay Başkanlığı Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına girecek olan adaylarımızın gerekli tedbirleri almalarını önemle rica eder, başarı dileklerimizi sunarız."    

Güncellenme Tarihi : 30.10.2016 08:06

İLGİLİ HABERLER