Asayiş
  • 15.9.2013 10:51

Kafasına ‘taşla’ vurulan er komada

Kafasına taşla vurulduğu iddia edilen, GATA Haydarpaşa Eğitim Hastanesi’ne kaldırılan 20 yaşındaki gencin durumunun kritik olduğu öğrenildi.
İstanbul Hasdal 3. Kolordu Komutanlığı’nda er olarak görev yapan Hasan Üce (20), önceki gün iki devre arkadaşı tarafından şiddete maruz kaldı. İddiaya göre, Üce’nin devre arkadaşları, bir tartışma üzerine 20 yaşındaki ere saldırıda bulunarak kafasına taşla vurdu.

Kötü muamele
Üce’nin ağabeyi Halil Üce, kardeşinin uzun zamandır Bölük Komutanı M.Ö. ile sıkıntılar yaşadığını iddia etti. Ağabey Üce, kardeşinin kendisine kötü muamelede bulunan Bölük Komutanı hakkında şikayet etmek istediğini iki devre arkadaşına anlatınca, saldırıya uğradığını savundu. Ağabey Halil Üce, kardeşinin başına gelenleri Milliyet’e şöyle anlattı:
“Kardeşimin M.Ö. ile sıkıntıları varmış. Ama benimle paylaşmamış. Öğrendiğime göre, komutan diğer askerleri kardeşime karşı kışkırtıyormuş. Dün akşam saat 23.00 civarında beni aradılar. Nöbetçi Üsteğmen, ‘Kardeşin arkadaşlarının başını kırmış, onlar da kafasına taş vurmuşlar’ dedi. Sabah GATA’ya yanına geldim. Şahitleri var, kardeşimi dövmüşler. İki hafta önce benzer bir olay yaşanmış, komutan kardeşime vurmuş. Ayrıca başkaları da dövmüş, ancak komutan bu askerlere ceza vermemiş. Hatta onları korumuş.”
Ağabey Üce, kardeşinin sağlık durumunun kritik olduğunu söyledi.

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 12:02

İLGİLİ HABERLER