Gündem
  • 29.2.2016 14:36

Kahraman babaya son bakış

İstanbul'dan geçici görevle Mardin'in Nusaybin ilçesine giden 1 çocuk babası Özel Harekat Polisi Mustafa Çetin (26) terör örgütü PKK mensuplarınca zırhlı aracın geçişi sırasında düzenlenen roketatarlı saldırıda şehit olmuştu. Çetin'in naaşı dün askeri uçakla Konya’ya getirilmiş, oradan da memleketi Ilgın’a gönderilmişti. Şehit polis için memleketi Ilgın ilçesine bağlı Yukarıçiğil Mahallesi’nde uğurlama töreni düzenlendi. İlk olarak şehidin naaşı helallik almak üzere Ilgın Devlet Hastanesi morgundan alınarak baba ocağına getirildi. Şehit Yılmaz’ın cenazesi baba evine getirildiğinde sinir krizi geçiren ailesi ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Yapılan duanın ardından şehidin naaşı tekbirler eşliğinde evinden tören alanına getirildi.

Tören alanında ailenin güçlükle ayakta durduğu görüldü. Şehidin 3 yaşındaki kızı Fatma Sena, acılı annesinin kucağında hiçbir şeyden habersiz olanları seyretti. Daha sonra Konya Müftüsü Ali Akpınar tarafından öğle namazına müteakip kıldırılan cenaze namazının ardından şehit yakınları ve ailesi son kez tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Ardından omuzlara alınan şehidin naaşı mahalle mezarlığına götürülerek dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze törenine, Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekili Hacı Ahmet Özdemir, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, emniyet teşkilatı mensupları, askeri ve sivil erkan ile şehidin yakınları ve binlerce vatandaş katıldı.

SELMAN AYAS

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER