Gündem
  • 7.2.2023 11:35

Kahramanmaraş depremi Türkiye'yi 3 metre kaydırdı

Kahramanmaraş depremi dünya gündeminde: Türkiye 3 metre Arap Yarımadası'na kaydı.

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7'lik depremin sonrasında ise Elbistan'da meydana gelen 7.6'lık depremi sadece Türkiye değil tüm dünya konuşuyor. İtalya basınından ise Türkiye ile ilgili olarak flaş bir iddia geldi. İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” şeklinde konuştu.

Türkiye bölgeden gelen haberle yıkılmışken, deprem de tüm dünyanın gündeminde. İtalyan basınında ise konu ile ilgili olarak flaş bir iddia yer aldı.

Depremin ardından İtalya’nın güneyinde “sahillere yaklaşmayın” açıklaması yapılırken tsunami uyarısı da yapılmıştı. Bir süre sonra İtalyan makamlar tsunami uyarısını kaldırdı.

İtalya’da deprem alanında uzman isimlerden olan İtalyan Ulusal Jeofizik ve Volkanoloji Enstitüsü’nün (INGV) Başkanı Carlo Doglioni İtalyan medyasına korkutucu açıklamalarda bulundu.

‘3 METRE GİTTİ’

İtalyan Corriere della Sera’ya konuşan Doglioni, “Bu gece Arap fay hattı, Anadolu fay hattından kuzeydoğu-güneybatı ekseninde 3 metre hareket etti gibi gözüküyor” dedi. Hareketliliğin 3 metreden de fazla olabileceğini dile getiren Doglioni, “Bu çok büyük bir hareket” dedi. Doglioni, “Burası oldukça hareketli bir alan ve Akdeniz’deki en tehlikeli bölgelerden biri. Geçen yüzyıllarda buralarda çok şiddetli depremler meydana geldi” yorumunu yaparken, “Türkiye, Arap levhası üzerine gitti gibi gözüküyor” yorumunu yaptı.

ARAP LEVHASI NEDİR?

Orta Doğu’da bulunan ve Arap yarımadası ile kuzeyini kapsayan bir levha olan Arap levhası Bahreyn, Suriye, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte güneydoğu Anadolu bölgesi v e İran’ın da bazı bölgelerini kapsıyor.

Güncellenme Tarihi : 7.2.2023 23:04

İLGİLİ HABERLER