KAMU-SEN'DEN HÜKÜMETE İLGİNÇ ÇAĞRI: ÖNCE PARAMIZI VERİN SONRA GÖRÜŞMEYE OTURALIM
ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, kamu çalışanlarının şu anda yüzde 18 oranında alacağının söz konusu olduğunu belirterek, bunu göz ardı ederek, 2004 yılı ile ilgili görüşmelere başlamanın çok doğru olmayacağını söyledi.
Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in başkanlığındaki Kamu İşveren Kurulu üyeleri ile biraraya gelen Türkiye Kamu-Sen ve KESK genel başkanları, toplantı sonrası açıklamada bulundu. Bircan Akyıldız, taleplerini Kamu İşveren Kurulu'na sunduklarını, öncelikle yoksulluk sınırının altında ücret alan 1 milyonun üzerindeki kamu çalışanının, 2003 yılında gasp edilmiş haklarının iade edilmesini istediklerini ve bunda ısrarcı olduklarını söyledi.
Akyıldız, Kamu İşveren Kurulu'nun, taleplerini değerlendirmek üzere çalışmaya başlayacağını ve 21 Ağustos Perşembe günü saat 10.00'da yeni bir toplantı yapacaklarını ifade etti.
KESK Genel Başkanı Sami Evren de, toplu görüşme sürecinin 15 milyondan fazla insanı ilgilendirdiğini, görüşmede taleplerini Başbakan Yardımcısı Şahin'e ilettiklerini söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:30