Eğitim
  • 2.10.2020 13:58

Kanada’da Lise Okumanın Avantajları

Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık sayesinde artık Kanada’da lise eğitimi almak isteyenler birbirinden farklı özel fırsatlardan yararlanabilmektedir. Ülkedeki özel ya da devlet liselerinin ücretleri değişmekle beraber döviz kuru düşük olduğu için eğitim ücretleri de oldukça uygundur. 18 yaş altı öğrencilere aile yanı konaklama imkanı da sunan bu ülkede aileler devlet tarafından seçkin kişiler arasından seçilmektedir. Çocuklarınızın kayıt işlemlerini sorunsuz olarak yapabilmeniz için de ders notlarının yüksek olması gerekiyor.

Kanada’da lise okumak aslında ilerleyen yıllar için son derece güzel fırsatları da beraberinde getirir. Üstelik Kanada’da yarım dönem yılında da eğitime başlama şansı var. Gerek eyalet listeleri gerekse özel kolejlerde alınabilecek eğitimler için vakit kaybetmeden Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık ile iletişime geçmeniz yeterlidir.

Kanada’da Lise Okumak için Gerekli Evraklar

Yurtdışında lise eğitimi almak isteyen öğrencilerin hazırlaması gereken bazı evraklar bulunmaktadır. Bunları sıralayacak olursak;

Pasaport

Mezun olunmuş ise diploma ya da mezuniyet belgesi

Lise eğitimine devam edenler için transkript

Öğretmen tarafından İngilizce olarak hazırlanan 3 adet referans mektubu

Öğrencinin Kanada’da lise eğitimi almak istediğini ve geleceğe dair planlarını aktardığı motivasyon mektubu (Bu konuda Akademix olarak tüm destek sağlanmaktadır)

İngilizce dil seviyesini gösteren resmi belge

Ebeveynlerden alınacak muvafakatname

İngilizce banka ve hesap mektubu şeklindedir.

Akademix olarak öğrencilerin belge hazırlama noktasında ihtiyacı olan tüm desteği sunarken aynı zamanda eğitim süresince de yardımcı olmaya devam etmektedir.

Kanada’da Lise Okumanın Avantajları

Kanada’da lise okumak aslında birçok avantajı beraberinde getiriyor. İlk olarak bu ülkedeki liseler MEB onaylıdır. Haliyle Türkiye’ye dönüş yapan öğrencilerin Kanada’da aldığı dersler MEB tarafından sayılacak ve kaldığınız yerden eğitime devam etme şansı bulacaksınız. Bunun dışında diğer avantajlar aşağıda alt başlıklar halinde sıralanmıştır.

Eğitime İstediğiniz Yerden Başlayabilirsiniz: Kanada’da eğitim alanların hangi yılda olduğu önemli değildir. Bu ülkedeki liseler 9. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrenci kabul ettiği için eksik olan dersleri ek derslerle telafi edebilirsiniz.

Çift Dil Öğrenebilirsiniz: Kanada’da en çok İngilizce konuşulmaktadır. Ancak diğer resmi dil Fransızca’dır. Ayrıca lisede alınacak derslerde de Fransızca eğitimi bulunduğu için kendinizi daha rahat bir şekilde ifade edebilirsiniz.

Üniversiteye Giriş Avantajı: Ülkedeki üniversiteler normal şartlarda TOEFL, IELTS ve benzer isteklerde bulunur. Fakat Kanada’da lise eğitimi alan öğrenciler daha sonra ülkedeki üniversitelerden birine başvurmak istediğinde bürokratik işlemler daha hızlıdır. Ek olarak kabul alma süreci de oldukça kısadır. Buradaki üniversiteler sınavlara girmenizi istemezken üniversiteye yerleşme sürecinde gerekli olan tüm destekler sağlanır.

Dünya Vatandaşlığı: Kanada ülkesi göçmenlere karşı olumlu tavırlar sergilemektedir. Bu nedenle lise mezunu olduktan sonra aynı zamanda dünya vatandaşı kabul edilirsiniz.

Güvenli Yaşam: Kanada aslında dünyanın en güvenli ülkeleri arasındadır. Sadece eğitim aşamasında değil genel yaşam standartları da hem yüksek hem de güvenlidir. Bu nedenle Kanada’da lise okumak her açıdan bireylere özgüven sağlar.

Sonuç olarak Academix Yurtdışı Eğitim Danışmanlık sayesinde artık yurtdışında lise eğitimi başta olmak üzere her türden eğitim için bizimle iletişime geçebilirsiniz. Yurtdışı dil okulları, yurtdışında lisans eğitimi ya da yüksek lisans eğitimi gibi süreçlerde her zaman öğrencilerin yanında olan Academix, lise programları kapsamında dilediğiniz liseye yerleşmenizi sağlamaktadır. Özel liselerin yanı sıra devlet liseleri de son derece kaliteli bir hizmet verdiği için günümüzdeki pek çok öğrenci artık Kanada’da lise eğitimi almak istemektedir. Güzel bir yaşam standardı, yeni sosyal çevre ve kaliteli bir eğitim için Akademix ile iletişim kurabilirsiniz.

Güncellenme Tarihi : 2.10.2020 13:59

İLGİLİ HABERLER