Dünya
  • 22.10.2021 22:25

Kanalizasyon kuyusunda 165 çuval para bulundu

Kanalizasyon kuyusunda 165 çuval para bulundu..

Musul’da kanalizasyon projesi çalışmaları esnasında kazılan eski kanaldan 165 çuval dolu Irak Dinarı buldu. Paranın yaklaşık 700 milyon dinar (4 milyon 730 bin dolar) olduğu tahmin ediliyor.

Musul’da altyapı çalışmaları yürüten ekip, savaş döneminde tahrip olan kanalisazyon kuyusunda onlarca çuval para ile karşılaştı.

Rûdaw’a konuşan Musul Emniyet Müdürlüğü’nden Dijwar Herki, paranın bugün sabah 07:00 sıralarında Devasa semtinde, eski Musul Valiliği’nin karşısındaki mevkide yürütülen kanalizasyon yenileme projesi esnasında bulunduğunu bildirdi.

 Dijwar Herki, “Parayı bulan ekip bizi haberdar etti. Çuvallara doldurulmuş paralar kanalizasyona gizlenmişti. Ardından Iraklı güvenlik güçleri geldi. Bağdat’a haber verildi. Bağdat’tan bir heyetin gelmesi bekleniyor” dedi.

Paranın bulunduğu şebekenin Irak Merkez Bankası Musul Şubesi’ne bağlandığını belirten Herki, IŞİD işgali döneminde bankanın savaş uçakları tarafından bombalanarak yerle bir edildiğini söyledi.

Polis memuru Herki, kanaldan çıkarılan 90 çuvalın tamamen ıslandığını, diğer 75 çuvalın ise sağlam olduğunu belirtti.

Öte yandan Musul’daki Heşdi Şabi güçleri Genel Komutan Yardımcısı Ebu Turab Hilali, sosyal medya üzerinden çuvalların görüntülerini paylaştı.

Ebu Turab Hilali, Merkez Bankası’na açılan kanalizasyonda daha çok sayıda çuval olabileceğini, bunun için bir komisyon kurulduğunu söyledi.

Çuvallardaki paranın yaklaşık 700 milyon dinar (4 milyon 730 bin dolar) olduğu tahmin ediliyor

 

Güncellenme Tarihi : 22.10.2021 22:32

İLGİLİ HABERLER