Gündem
  • 30.10.2022 19:14

Kandil'in küfrettiği Demirtaş'ı HDP'de sildi

HDP'den partiden ayrılacağı konuşulan Demirtaş'la ilgili bomba çıkış: "Fikir ayrılıkları var"

Son dönemde HDP yönetimi ile ters düşen açıklamalara imza atan Selahattin Demirtaş'la ilgili HDP Eş Başkanı Mithat Sancar'dan bomba bir çıkış geldi. Sancar, "Selahattin Demirtaş arkadaşımızla aramızda bazı konularda bazen fikir farklılıkları olur, oluyor, doğaldır; ama daha önce de söylediğim gibi, ayrılık cezaevi duvarlarından oluşuyor. Bahsedildiği gibi bir ayrılık yok ama fikirde ayrılıklar var." dedi.

Cezaevinde bulunan HDP'nin eski eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın son dönemde attığı tweetler ve kaleme aldığı yazıların, HDP ile ters düştüğü iddia edildi. Hatta Demirtaş'ın HDP ile yollarını ayıracağı iddiası bile gündeme taşındı.

SANCAR'DAN BOMBA ÇIKIŞ

HDP Eş Başkanı Mithat Sancar ise gündemdeki iddialara katıldığı bir yayında yanıt verdi. Sancar, "Selahattin Demirtaş arkadaşımızla aramızda bazı konularda bazen fikir farklılıkları olur, oluyor, doğaldır; ama daha önce de söylediğim gibi, ayrılık cezaevi duvarlarından oluşuyor" dedi.
 

PKK: Selahattin Demirtaş'ın tutumu en hafif tabiriyle münafıklık

“Selahattin Demirtaş’tan devrimci bir tutum beklemek çok naif bir yaklaşım olur”

Serbestiyet’te yer alan habere göre yazıda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için özetle şu ifadeler kullanıldı:
Selahattin Demirtaş kuşkusuz bir devrimci değildir, hiç bir zaman da olmamıştır. Demirtaş’ın direniş cephesinde gedikler açmaya, zayıflatmaya çalışan tutum ve anlayışları en hafif tabiriyle münafıklıktır.
Demirtaş’ın pişmanlık belirtileri göstererek düşmana teslim olma yaklaşımı bakımından tarihe not düşürülmesi gereken önemli bir noktadır.
Demirtaş, Mersin Mezitli’deki iki kadın gerillanın gerçekleştirdiği eylemi de ilk kınayanlar listesine girmiş. Niye son hızla kınama açıklaması yapıyor; çünkü soykırımcı sömürgeci faşist rejime karşı içine girdiği pişmanlık tutumunda samimiyetini göstermeye çalışmaktadır. Yazık!

NEDİM ŞENER, DEMİRTAŞ YAKINDA CAHŞ OLUR DEMİŞTİ

Bugün ‘münafık’ yarın ‘cahş’ Selo

Böyle giderse bugün “münafık” ilan edilen Demirtaş’ın “cahş” yani hain ilan edilmesi yakındır.

Demirtaş’ı ancak tekrar PKK terör örgütü ve elebaşına itaat, siyasi ayağı HDP’ye bağlılık mesajı kurtarır.

Yoksa PKK’nın önce “münafık” ardından da “cahş” yani hain, ajan ilan ettiklerine ne yaptığını en iyi Demirtaş bilir. Ne de olsa, PKK, HADEP Başkan Yardımcısı Hikmet Fidan’ı Diyarbakır’da bir apartman boşluğunda infaz ettiği 2005 yılında Diyarbakır İHD Başkanı idi.

Güncellenme Tarihi : 30.10.2022 19:22

İLGİLİ HABERLER