Gündem
  • 28.2.2021 19:48

Karamollaoğlu Erbakan'ın anma toplantısına HDP'yi çağırdı, oğlunu çağırmadı

Saadet'in merhum Erbakan Hoca'yı anma programı: HDP'yi bile çağırıp oğlunu çağırmadılar..Saadet Partisi tarafından Ankara'da düzenlenen merhum Necmettin Erbakan'ı anma programına HDP bile davet edilirken, Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan çağrılmadı.

Saadet Partisi tarafından merhum Necmettin Erbakan'ın 10. vefat yıldönümü sebebi ile bir anma programı düzenlendi. Anma programına merhum Hoca'nın oğlu Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan çağrılmadı.

9 parti bir araya geldi

Erbakan Hoca'yı anma programına; HDP, İP, CHP, Saadet, DEVA, Gelecek partileri ile Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu, Mithat Sancar, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan'ın da aralarında olduğu isimler katıldı. Anma programında işlenen tema Erbakan Hoca'nın 'Yaşanabilir bir Türkiye' hedefi oldu.

HDP bile davet edildi

Anma etkinliğine katılan siyasilerin isimleri sırayla kürsüden okunarak salona alkışlattırıldı. Onlar arasında hakkındaki dokunulmazlık dosyası TBMM'ye gelen PKK sevici HDP'nin Eş Genel Başkanı Mithat Sancar da vardı. HDP'nin bile çağrıldığı programa merhum Erbakan Hoca'nın oğlu Fatih Erbakan'ın çağrılmaması ise dikkat çekti.

 Siyaset  Karamollaoğlu merhum Erbakan Hoca'yı anma programında konuştu: İttifakı meşrulaştırma çabası!

Karamollaoğlu merhum Erbakan Hoca'yı anma programında konuştu: İttifakı meşrulaştırma çabası!

Merhum Necmettin Erbakan'ı anma programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, isim kullanmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İçinde bulunduğu ittifakı meşrulaştırmak için ise Merhum Hoca'nın hayatından bazı kesitler anlattı.

Karamollaoğlu merhum Erbakan Hoca'yı anma programında konuştu: İttifakı meşrulaştırma çabası!

Merhum Necmettin Erbakan'ı anma programında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, isim kullanmadan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştirdi. İçinde bulunduğu ittifakı meşrulaştırmak için ise Merhum Hoca'nın hayatından bazı kesitler anlattı.

"Bundan 10 yıl önce milyonlarca insanın duaları eşliğinde ebediyete uğruladığımız Erbakan Hocamızı rahmet ve minnetle anıyoruz." diyerek konuşmasına başlayan Karamollaoğlu, Merhum Erbakan'ın 'Yeniden büyük Türkiye' hedefini şu ifadelerle yorumladı: "Kutuplaşan değil, kucaklaşan bir Türkiye, baskı ve yasakların değil, insan hakları ve özgürlüklerin olduğu bir Türkiye anlıyoruz."

'Hocamın çizgisinden hiç ayrılmadım'

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın çizgisinden hiç ayrılmadığını söyleyen Karamollaoğlu, "Erbakan Hocamızla ilk tanıştığımda 26 yaşındaydım. O günden beri onun ne yanından ne de çizgisinden ayrılmadım. Erbakan'ın yolundan giderek onu izlemek ancak ve ancak Hocamızı doğru anlamakla mümkündür. Erbakan Hocamız milletin değerlerini küçümseyenlerle mücadele etti. Biz de tıpkı onun gibi milletin değerlerini istismar edenlerle mücadele ediyoruz." ifadelerini kullandı.

'Hocamız merhum Ecevitle de merhum Demirel ile de ittifak etti'

İçinde bulunduğu ittifakı meşrulaştırmaya çabalayan Karamollaoğlu, merhum Erbakan'ın hayatından bazı örnekler verdi:

"Saadet Partisi'nin çizgisi Erbakan'ın çizgisidir. Hocamız, bu ülkeye hizmet edebilmek için toplumun her kesiminden kişilerle bir araya geldi. Merhum Ecevit ile de merhum Demirel ile de ittifaklar yaptı. Mücadelesini yaparken hiçbir zaman kutuplaştırmadı. Şahıslarla değil zihniyetlerle mücadele etti. Hiç kimseyi hainlikle suçlamadı. Yalan ve iftiraya tenezzül etmedi. O yüzden biz Erbakan'ın çizgisini sadece beğenen değil onu içselleştiren bir anlayışa sahibiz."

'Kimse Erbakancılık yaparak bize ayar vermeye kalkmasın'

Karamollaoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün neredeyse herkes Milli Görüşçü, herkes Erbakancı. Bunda sorun yok ama hiç kimse Erbancılık adı altında Saadet Partisine de ayar vermeye kalkmamalıdır."

Güncellenme Tarihi : 2.3.2021 00:40

İLGİLİ HABERLER