Gündem
  • 27.2.2023 00:50

Karamollaoğlu : Yeni Cumhurbaşkanı kukla olacak her şeyi bize soracak

Karamollaoğlu : Yeni Cumhurbaşkanı kukla olacak her şeyi bize soracak

6'lı koalisyondan kukla aday tarifi! Karamollaoğlu'ndan flaş çıkış: Kanuni bir temele dayandıramayız ama...

Son dakika haberi: 6'lı koalisyonda Meral Akşener'in son çıkışı sonrası adaylık tartışmaları yeniden alevlendi. Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu katıldığı bir canlı yayında hem Cumhurbaşkanı adaylığı konusuna değindi hem de dünyada örneği olmayan yönetim modeli önerilerini yineledi. Karamollaoğlu, aday belirlemede gecikmediklerini ifade ederek, adeta kukla aday tarifinde bulundu.

'lı koalisyonun halen bir Cumhurbaşkanı adayı belirleyememesi masadaki partilerin tabanları tarafından tepkiyle karşılanırken, Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu'ndan yeni bir çıkış geldi. Karamollaoğlu aday belirlemede gecikmediklerini söyleyerek, "Ben burada bir gecikmenin olduğunu söyleyemem, doğru olmaz." ifadelerini kullandı. Karamollaoğlu, 6'lı koalisyonun seçilecek Cumhurbaşkanını 'Kukla' pozisyonuna indirgediği yönetim modeli önerisiyle ilgili de konuştu.

Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı adayı ilanının uygun zamanda yapılacağını söyleyerek, "Ben burada bir gecikmenin olduğunu söyleyemem, doğru olmaz. Çalışmalar bu istikamette yapılacak." dedi.

6'LI KOALİSYONDAN KUKLA ADAY TARİFİ: KANUNi BİR TEMELE DAYANDIRAMAYIZ AMA...

Biz aday üzerinde başlangıçtan beri konuşmadık. Aday belli olduktan sonra nasıl çalışacağını, parti liderleriyle nasıl diyalog içine gireceğini kararları nasıl alacağını deklare edecek. Biz aslında zor bir süreçten geçiyoruz. Seçilen Cumhurbaşkanı bütün yetkilere sahip bir Cumhurbaşkanı olacak. Biz ona diyoruz ki 'Bu yetkilerini kullanırken, bizimle istişare ederek kullan.' Bu konuda mutabakat sağlayalım. Bunu da kanuni bir temele dayandıramayız. Çünkü kanun, anayasa çok açık. Cumhurbaşkanı tek yetkili. O halde millet önünde bir deklarasyon yapacağız, diyeceğiz ki adayımız falanca kişidir... Ve bu kişi Türkiye'yi yönetirken, 6 siyasi partinin genel başkanlarıyla mutabakat içinde yürütecek.

Güncellenme Tarihi : 27.2.2023 01:06

İLGİLİ HABERLER