Spor
  • 22.6.2014 01:05

Karanlık Kanyon'da yer çekimine meydan okudular

Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde bu yıl 36’ncısı düzenlenen Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali renkli görüntülere sahne oldu.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, KEMAV Başkanı İsmail Yücel başta olmak üzere çok sayıda bürokrat ve davetlinin katılımı ile gerçekleştirilen 36. Uluslararası Kültür ve Doğa Sporları Festivali’nin ilk gününde dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak kabul edilen Karanlık Kanyon’da atlayışlar gerçekleştirildi. 17 ülkeden 40 sporcu, base jump ve rope jump atlayışı için ilçede buluştu. Karanlık Kanyon’da 500 metre yükseklikten çekilen özel çelik hattan tekli ve ikili atlayışlar yapan sporcular, izleyenlerin yüreklerini ağzına getirdi. El ele ve taklalar atarak 10-15 saniye arası boşlukta hızla düşen ve daha sonra paraşütlerini açan sporcular, izleyenler tarafından coşku ile alkışlandı. İniş noktasını tutturamayan bazı sporcular ise nehre iniş yaparken, suya düşen sporcular botlara alınarak karaya çıkartıldı.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Karanlık Kanyon’un Türkiye’nin muhteşem kanyonlarından bir tanesi olduğunun altını çizerek, “Türkiye de bu tür atlamaların yapılacağı tek yer. Türkiye den ve çeşitli ülkelerden sporcuların gelip burada atlayışı gerçekleştirdiği yer. İnşallah burada Türkiye’nin değil, dünyanın en yüksek köprüsünü inşa edeceğiz. Hem buranın hem de Türkiye’nin tanıtımına çok büyük katkıları olacak. Türkiye hep deniz, kum turizmi ile tanınmış. Hükümet olarak son 10 yılda alternatif turizme önem veriyoruz. Türkiye çok iyi bir turizm ülkesi, geçen sene 35 milyonun üzerinde ziyaretçi geldi. 30 milyar dolara yakın bir gelirimiz var turizmden. Ama biz bunu daha da artırmak istiyoruz” diye konuştu.
Dört gün sürecek festivalde kaya tırmanışı, dağcılık faaliyetleri, dağ bisikleti yarışı, dağ yürüyüşü faaliyetleri, Karanlık Kanyon’da base jump atlayışı, Karasu Nehri’nde kano ve tekne turu ile foto safari etkinlikleri yer alıyor. Etkinliklere toplam 200 sporcu katılıyor. 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:00

İLGİLİ HABERLER