Asayiş
  • 30.9.2010 18:12

KARISIYLA İLİŞKİ KURAN ADAMIN KARISINA TECAVÜZE KALKIŞTI

Cumhuriyet savcısına ifade veren F.B., “Sabah, ben uyurken annemin çığlığına uyandım. Cemil eve gelip annemi yatak odasına götürüp elbiselerini çıkarmaya çalışıyordu. Annemi bırakmasını istedim. Bana da küfür etti. Ben de tabancayla kendisine ateş ettim. Onu öldürmeseydim anneme tecavüz edecekti” dedi.

Canik İlçesi Gölalan Köyü’nde 1 ay önce meydana gelen olayda, iddialara göre eşinin kendisini terk etmesinden 47 yaşındaki H.B.’yi sorumlu tutan Cemil Karakurt, aralarında husumet bulunan ailenin evine gitti. Kapıyı açan G.B.’ye, “Karım senin kocanla ilişkisi yüzünden beni terk etti. Benim yuvamı yıktınız. Namus meselesi neymiş size göstereceğim” diyerek kadını başka bir odaya doğru sürekleyip tecavüz etmek isterken, F.B. tarafından öldürüldü. Nöbetçi mahkemeye sevk edilen F.B. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Cinayetin ardından Cumhuriyet Savcısı, hazırladığı iddianamesinde sanık hakkında ömürboyu hapis cezası istedi. Soruşturma aşamasında Cumhuriyet savcısına ifade veren F.B. babası H.B ile öldürdüğü Cemil Karakurt’un eşi hakkında köyde dedikodu çıktığını ileri sürerek, “Yaklaşık 1.5 yıl önce dayak yediği için eşi Cemil’i terk ederek sığınmaevine yerleştirildi. Babamla, eşi hakkında dedikodular çıktığı için Cemil, eşinin kendisini terk etmesinden dolayı babamı suçluyordu. Aramızda husumet vardı. Olay günü sabah, ben uyurken annemin çığlık sesine uyandım. Cemil annemi yatak odasına götürüp elbiselerini çıkarmaya çalışıyordu. Annemi bırakmasını istedim. Bana da küfür etti. Ben de ölen amcamdan kalan ruhsatsız tabancayı alarak tekrar odaya döndüm. Annemi bırakmasını tekrarladım. Sanırım, tabancanın oyuncak olduğunu düşündü ve bana küfür ederek eylemine devam etti. Annemin çığlıkları artınca bir el ateş ettim. Annemi bırakıp benim üzerime gelmeye başladı. Korkuyla ateş etmeye devam ettim. Onu öldürmeseydim anneme tecavüz edecekti” diye konuştu.

Soruşturma aşamasında tanık olarak bilgisine başvurulan G.B. ise olay günü eşinin işte olduğunu belirterek, “Zil çalınınca kapıyı açtım. Cemil Karakurt, aniden üzerime saldırdı. ‘Senin kocam benim karımı nasıl yaptıysa ben de seni yapacağım’ diyerek beni sürekleyerek odaya soktu ve elbiselerimi çıkarmaya başladı. Kendisiyle boğuşurken çığlık atmaya başladım. Bu sırada oğlum geldi. Onun elinden beni kurtarmaya çalıştı. Yapamayınca içeriye gitti. Döndüğünde elinde tabanca vardı ve ‘Annemle ne işin var. Annemi rahat bırak’ diye bağırarak ateş etti. Sonra da polisi arayıp teslim oldu” dedi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 03:11

İLGİLİ HABERLER