
Kassam Tugayları : Refah bölgesi İşgal kontrolünde İsral askerlerini biz öldürmedik
El-Kassam Tugayları: Refah'ta herhangi bir çatışma yaşandığına dair bilgimiz yok.
Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları, Pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'deki ateşkes anlaşmasına bağlılığını teyit ederken, Rafah'ta herhangi bir çatışma yaşanmadığından haberdar olmadıklarını belirtti.

Globallookpress
El-Kassam Tugayları yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'nin tüm bölgelerinde ateşkesin sağlanması başta olmak üzere, üzerinde mutabakata varılan her şeyi uygulama konusundaki tam kararlılığımızı teyit ediyoruz. Refah bölgesinde herhangi bir olay veya çatışma yaşandığından haberdar değiliz, çünkü bu bölgeler işgalin kontrolü altındaki kırmızı bölgelerdir. Bu yılın Mart ayında savaşın yeniden başlamasından bu yana oradaki diğer gruplarımızla iletişim kesildi ve şehit olup olmadıkları veya o tarihten bu yana hayatta olup olmadıkları konusunda hiçbir bilgimiz yok." dedi.
Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, "Bu bölgelerde meydana gelen olaylarla hiçbir bağlantımız yoktur ve oradaki savaşçılarımızdan herhangi biri hala hayattaysa onlarla iletişim kuramayız" ifadeleri yer aldı.
İsrail askeri sözcüsü, bugün Gazze Şeridi'nin Refah bölgesinde güçlerine yönelik düzenlenen saldırının ayrıntılarını açıkladı.
Sözcü, "Bugün (Pazar) erken saatlerde teröristler, anlaşmanın şartlarına uygun olarak Refah bölgesindeki terörist altyapısını yok etmek için çalışan IDF güçlerine tanksavar füzeleri ateşledi ve ateş açtı" dedi.
"IDF, tehdidi ortadan kaldırmak için Refah bölgesine hava saldırıları ve topçu ateşi başlatmaya başladı, terörist faaliyetin tespit edildiği çok sayıda operasyon alanı ve askeri tesisi imha etti."
İsrail ordusu sözcüsü, "Bu, ateşkes anlaşmasının açık bir ihlalidir ve IDF güçlü bir şekilde karşılık verecektir" dedi.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ateşkes ihlaline verilecek yanıtı görüşmek üzere bugün erken saatlerde bir güvenlik toplantısı düzenledi.
Hamas lideri İzzet el-Rişk ise, "Hareket, ateşkes anlaşmasına bağlılığını teyit ediyor ve anlaşmayı ihlal etmeye ve suçlarını meşrulaştırmak için uyduruk bahaneler üretmeye devam edenin Siyonist işgal olduğunu vurguluyor" dedi.
Güncellenme Tarihi : 20.10.2025 00:41