Gündem
  • 8.12.2021 12:41

Katar'da Türk polisi bombası!.. Büyük sürpriz oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyeti, daha ilk gün Katar’da çok sıcak bir ilgiyle karşılanıyor. İki uçak halinde geldiğimiz başkent Doha’da kelimenin tam anlamıyla müthiş bir ‘ticari sefer’ izlenimi alıyorum. 15 maddelik dev anlaşmalar zinciri ile Körfez’deki ‘Türkiye seferi’nin en önemli durağı Doha oluyor...

 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la geldiğimiz Katar’da, kelimenin tam anlamıyla müthiş bir “ticari sefer” izlenimi alıyorum...

Önce şunu söylemeliyim:

Türkiye’nin Katar’a yaptığı bu geziyi, “para transferi” ya da “para beklentisine” indirgemek haksızlık olur.

Bu gezi, “para beklentisi” olarak değil, Körfez’de dünya çapında olan küresel rekabete Türkiye’nin bütün gücüyle dahil olma çabası olarak düşünülmelidir.

Bu gezide görüyoruz ki:

Türkiye bunda da başarılı oluyor...

DÜNYA KUPASI’NDAKİ GÜVENLİK TÜRK POLİSİNE EMANET

- Maddelerden birisi de şu: “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Katar Devleti arasında büyük çaplı organizasyonların yerine getirilmesinde işbirliği...”

Bu imza, Katar’da oynanacak Dünya Kupası’nda güvenlik konusunun Türk polisi ile Katar polisinin işbirliği anlamına geliyor. Bu da önümüzdeki dönemde benzeri büyük organizasyonların da kapısını aralıyor. Anlaşmaya göre, dev organizasyonun güvenliğinde Türk ve Katar polisi işbirliği yapacak. 2022 Dünya Kupası finalleri boyunca Türkiye’den 3 bin 250 polis Katar’da görev üstlenecek. Dünya Kupası’na güvenlik desteği için Fransa ve İtalya da başvurmuş ancak Katar Türk polisini tercih etmiş.

Bütün bunların dışında sağlık, kültür, turizm, eğitim alanlarında önemli mutabakatlar imzalanıyor...

 

Güncellenme Tarihi : 8.12.2021 12:43

İLGİLİ HABERLER