Medya
  • 21.11.2023 21:32

Katil İsrail Canlı yayını tamamlayan iki Lübnanlı gazeteciyi füzeyle öldürdü

Al Mayadeen muhabiri Farah Omar ve kameraman Rabih Me'mari, bugün canlı yayınlarını bitirdikten sonra kendilerini kasten hedef alan İsrail bombardımanı sonucu ÖLDÜLER

İsrail savaş uçağı Farah ve Rabih'in bulunduğu yere iki roket attı.

Farah ve Rabih, İsrail'in Güney Lübnan'daki son bombardımanına ilişkin güncel gelişmeleri aktaran canlı yayını sabah 10'da sonlandırmışlardı. O ve meslektaşları, haberlerini tamamlayıp yayından kaldırıldıktan kısa bir süre sonra hedef alındı.

El Aksa Tufanı Operasyonu'nun başlamasından kısa bir süre sonra ve İsrail'in Güney Lübnan'a yönelik bombardımanı artmaya başladıkça, "İsrail" Güney'deki olayları haber yapan gazetecileri bombaladı, Reuters muhabiri Issam Abdallah'ı öldürdü, diğer iki Reuters gazetecisini ve bir El Cezire ekibini yaraladı . .

Yine 13 Kasım'da "İsrail", Lübnan'ın sınıra yakın Yaroun kasabasında Al Mayadeen'in de aralarında bulunduğu medya ekiplerine saldırı düzenledi . Ancak saldırıda çok şükür herhangi bir yaralanma yaşanmadı.

İşgal altındaki Filistin'de Al Mayadeen yasaklandı
İsrail savaş kabinesinin 13 Kasım'da işgal hükümetinin Filistin'deki Al Mayadeen Medya Ağını yasaklamasına ve kapatmasına olanak tanıyan düzenlemeleri onaylamasının ardından geldi.

Karara göre Al Mayadeen'in İsrail'in "ulusal güvenliğine" zarar verdiği söyleniyor.

Konuyla ilgili yorum yapan Al Mayadeen Medya Ağı Yönetim Kurulu Başkanı Ghassan Ben Jeddou, Al-Nour Radyosu'na verdiği röportajda "İsrail'in" Al Mayadeen'i yasaklama kararının "teknik bir karar olmadığını" doğruladı. Siyasi bir karar bile değil. Aslında İsrail'in ulusal güvenliğiyle ilgili askeri bir karardı."

"Tarihte ilk kez, ABD'nin bu savaş sırasında en önemli kararları almakla görevlendirdiği savaş kabinesi, gündemindeki bir konu olarak Al Mayadeen Ağı'nı görüşmek üzere bir araya geldi."

Lübnan devlet haber ajansına göre, Lübnan'ın İsrail sınırı yakınında düzenlenen roket saldırısında en az iki gazeteci ve bir kişi daha öldürüldü. Olayın İsrail sınırına yaklaşık 1,6 kilometre uzaklıktaki Tir Harfa kasabası yakınlarında meydana geldiği belirtildi.

HİZBULLAH KARŞILIK VERDİ

Hizbullah, Al-Mayadeen gazetecilerinin şehit edilmesine tepki olarak İsrail askeri istihbarat birimini hedef aldı ve işgalcilere kayıplar verdirdi.

Salı günü Hizbullah savaşçıları, Manara yerleşim yerinin eteklerindeki bir evde bulunan İsrail askeri istihbaratına ait bir askeri birimi iki güdümlü füzeyle hedef aldı.

Hizbullah yaptığı açıklamada, bu saldırının hem ölümler hem de yaralanmalar da dahil olmak üzere üyelerinin ölümüyle sonuçlandığını doğruladı.

Bu saldırı, "Siyonist düşmanın Al-Mayadeen kanalındaki gazetecileri, şehitler Farah Omar ve Rabih Maamari'yi ve diğer sivil şehitleri hedef almasına bir yanıt" niteliğindedir.
Uluslararası Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), 20 Kasım itibariyle 50 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu gazetecilerin 45'inin Filistinli, 4'ünün İsrailli ve birinin Lübnanlı olduğu açıklanmıştı. Açıklamada 3 kayıp durumda gazeteci de yer alıyor.

 

Güncellenme Tarihi : 21.11.2023 22:16

İLGİLİ HABERLER