KATİLİN 'İYİ HAL'LERİ HAPİSTEN KURTULMASINI SAĞLADI!..
DİYARBAKIR’ın Bağlar Beldesi’nde, eşinden boşanıp baba evine dönen ablası Gülseren T.’yi askılı elbise giyip, erkeklerle dolaştığı gerekçesiyle kabloyla boğarak öldüren M.T. 6 yıl 8 ay, babası Hasan T. ise 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. 3 yıldır tutuklu bulunan M.T. tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak serbest bırakıldı.
TEK BAŞIMA YAPTIM
Eşinden şiddetli geçimsizlik nedeniyle ayrılıp, baba evine döndükten sonra, aile meclisi kararıyla öldürülen Gülseren T.’yle (18) ilgili davanın karar duruşması, 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, Gülseren T.’nin tutuklu yargılanan kardeşi M.T. (17) ve tutuksuz yargılanan kardeşi İ.T. (15) ile annesi Hatice T. (37) katıldı. Duruşmada, M.T., olayı tek başına gerçekleştirdiğini, ailesinin bir ilgisi olmadığını ileri sürerek, "Babamın beraatini, benim de yattığım süre gözönüne alınarak tahliyemi istiyorum" dedi.
Mahkeme heyeti, önce ömürboyu, ardından cezasında asgari indirim yapılarak 24 yıl hapis cezasına çarptırılan, daha sonra yaşının küçük olması ve iyi hali nedeniyle cezası 12 yıl 6 aya indirilen M.T.’ye, yargılama sürecindeki davranışlarını dikkate alarak 6 yıl 8 ay hapis cezası verdi. M.T. tutuklu kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Yargıtay 8’inci Ceza Dairesi, davayla ilgili geçen yıl verilen hükmü yeni TCK’nın yürürlüğe girmesiyle bozarak sanıklar lehine olan hükümlerin uygulanmasını istemişti.
BABAYA DA İNDİRİM
’Öz kızını tasarlayarak öldürmek’ suçundan 24 yıl hapis istemiyle gıyabi tutuklu yargılanan Hasan T. de, yeni TCK’nın 62’inci maddesi gereğince cezasında 1/6 oranında indirim yapılarak 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Olaydan sonra kaçan baba Hasan T. ise aranıyor.
Boğup cesedini çöpe attılar
28 Ocak 2003’te meydana gelen olayda, iddiaya göre, M.T. babası Hasan T. ile Gülseren T.’nin uyuduğu odaya girip, ablasını elektrik sobasının kablosuyla boğmuş, genç kadının uyanıp çırpınmaya başlaması üzerine, baba Hasan T. el ve ayaklarını tutarak çırpınmasına engel olmuştu. Gülseren T.’nin cesedi, tanınmaması için yüzüne naylon damlatılıp yakılarak çuvala konduktan sonra çöp konteynerine atılmıştı.
/Özgür Cebe - DHA, Hürriyet
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:25