Gündem
  • 4.1.2014 21:45

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz çağrı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Cumhurbaşkanı'nın yapması gereken ilk iş, Bakanlar Kurulu'nu toplamak ve ona başkanlık etmektir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , genel merkezde il başkanları ile gerçekleştirdiği toplantıda konuştu. Cumhurbaşkanı'nı krize el koymaya davet eden Kılıçdaroğlu, "Sayın cumhurbaşkanı, hiçbir şey yapmayacaksanız, o koltukta niye oturuyorsunuz? Anayasa'yı okumuşsunuzdur. Devletin kurumlarında aksama varsa, çatışma varsa, o çatışmayı gidermek Cumhurbaşkanı'nın görevidir. Anayasa size, yetki vermiş. Cumhuriyet tarihinin en büyük devlet krizi yaşanıyor. Güçler ayrılığı yok. Kim söylüyor bunu. TBMM Başkanı söylüyor. '138. madde çöktü' diyor. Bu madde 'Yargı bağımsız ve tarafsızdır' diyor. Cumhurbaşkanı'nın yapması gereken ilk iş, Bakanlar Kurulu'nu toplamak ve ona başkanlık etmektir. Yetki varken, 'Ben ne yapabilirim' diyemez Cumhurbaşkanı" şeklinde konuştu.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in dün yaptığı konuşmaya da deyinen Kılıçdaroğlu şunları söyledi; “Devlet dediğimiz kurumu adeta yok etti. Anayasa da benim dedi, yürütmenin de başındayım dedi, yargıyı da yöneteceğim dedi

Dün Cemil Çiçek diyor ki: Yargı çökmüştür. Anayasanın 138. Maddesi çökmüştür.

Anayasa’nın 138. Maddesi çökerken TBMM’ye başkanlık yapan kimdi? Yeni mi aklın başına geliyor.
Erdoğan kürsüde konuşurken laf atmalara sinirleniyor ve Cemil Çiçek’e dönüp ‘Sen mi susturacaksın yoksa ben mi’ diyor. Orayı AKP’nin İl Başkanları toplantısı sanıyor.

Devlet çökerken TBMM Başkanı hiç acaba cumhurbaşkanına çıkıp ‘Devlet çöküyor, haberiniz var mı?’ dediğini duydunuz mu?

Veya Başbakan’dan randevu alıp ‘Böyle konuşamazsınız. Burası yasama organı’ dedi mi? Demedi.”

Kılıçdaroğlu ayrıca dün akşam Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yaptığı kimi açıklamaları da yorumladı. Kılıçdaroğlu “yolsuzlukların üstü örtülürse toplum çürür’ dedi. ‘Ben ne yapabilirim ki’ diyor. Sayın cumhurbaşkanı eğer bir şey yapamayacaksınız o koltukta neden oturuyorsunuz?

Görev tanımınızda ‘devletin kurumlarını uyum içinde çalıştırmak’ yazar. Ben ne yapabilirim ki dediğiniz andan itibaren ben cumhurbaşkanlık görevimi yerine getiremiyorum demektir

Yetkiyi kullanmayıp ben ne yapabilirim diyemez bir cumhurbaşkanı…

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:46

İLGİLİ HABERLER