Dünya
  • 30.4.2015 22:43

Kerry'den kritik telefon

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, KKTC'de cumhurbaşkanı seçimleriyle yaşanan olumlu gelişmelerin müzakerelerin yeniden başlaması için bir fırsat olduğunu kaydetti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, bugün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı telefonla arayarak seçimi kazanmasından dolayı kutladı. John Kerry, ABD’nin ve şahsının, müzakere sürecinin başarıyla sonuçlanabilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını aktardı. Kerry, yakın gelecekte Cumhurbaşkanı Akıncı ile yüz yüze görüşmeyi umduğunu dile getirdi.  

KIBRIS TÜRK HALKI, ÇÖZÜM KARARLILIĞINI ORTAYA KOYDU

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı ise Kerry’ye, seçim sonuçlarının Kıbrıs Türk halkının çözüm yönündeki kararlılığını ortaya koyduğunu ve bu çözüm iradesini müzakere masasına yansıtarak 50 yılı aşkın bir süredir sürmekte olan bu sorunu sonlandırmayı hedeflediğini ifade etti. Akıncı, Kıbrıs’ta varılacak bir anlaşmanın bölgemize barış ve istikrar getirme çabalarına örnek teşkil edeceğini de vurguladı.

Cumhurbaşkanı Akıncı, başta ABD olmak üzere, uluslararası toplumun BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide ve ekibinin çabalarına tam destek vermesi durumunda içinde bulunduğumuz yılın çözüm yılı olabileceğine yönelik inancının da altını çizdi. Cumhurbaşkanı Akıncı, Dışişleri Bakanı Kerry’yi KKTC'ye davet ederek, kendisiyle Kıbrıs sorununun çözüme kavuşturulmasına matuf görüşmeleri sürdürmeyi umduğunu belirtti.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:44

İLGİLİ HABERLER