KAYNAK : Haber Vitrini
ŞRİNAGAR - Hindistan'ın sorunlu eyaleti Cammu Keşmir'de, dün ve bugün çıkan çatışmalarda 17 ayrılıkçı militan ve 5 polis öldürüldü.Polis kaynakları, eyaletin kışlık başkenti Cammu'nun 256 kilometre kuzeyindeki Poonch bölgesinin Keri yöresinde bugün çıkan çatışmada 8 militanın öldürüldüğünü söylediler.
Militanların, bölgenin yazlık başkenti Şrinagar'a 233 kilometre mesafedeki Udhampur bölgesinde polis devriyesine düzenledikleri saldırıda 4 polisi öldürdükleri açıklandı.
Şrinagar'ın güneybatısına düşen, Pakistan sınırındaki Rajouri'de çıkan çatışmada 4 militan öldürülürken, Kolakote bölgesi yakınındaki çatışmada da Hizb-ul Mücahidin grubundan 2 kişi öldürüldü.
Polis, dün ayrıca Cammu Keşmir'in çeşitli kesimlerinde çıkan çatışmalarda 3 militan ve bir polisin öldürüldüğünü bildirdi.
Hintli yetkililere göre, bölgede son 12 yılda meydana gelen
çatışmalarda 30 binden fazla kişi ölürken, ayrılıkçılara göre bu rakam 80 bine yaklaşıyor.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 15:36