LEFKOŞA (İHA) -Habere göre Rum Milli Biyo-etik Komitesi Başkanı Rena Petridu, Rum Meclisi Sağlık Komitesi''nin dünkü birleşiminde, düzenleyici bir yasa olmamasına rağmen sperm ithalatı yapıldığı için Rum gümrük makamlarının bir süredir büyük bir çıkmaz içinde olduklarını açıkladı.
Petridu; sperm ithal etmek konusunda bilgi edinmeye çalışan kişiler de bulunduğuna dikkat çekerek, buna örnek olacak iki vakayı kaydetti. Sperm ithali konusunda bilgi talebinde bulunan isimsiz bir elektronik posta aldığını ve kendisinin Brüksel''de bulunduğu bir dönemde Güney Kıbrıs''a sperm ithaliyle ilgili sorulara yanıt vermesinin istendiği bir telefon geldiğini söyleyen Petridu, konuyu düzenleyen bir yasa bulunmadığı için Rum gümrük makamlarının sperm ithalini durduramadıklarına dikkat çekti.
Gazete Petridu''nun; Rum tarafında tüp bebek meselesini kapsayacak herhangi bir yasal düzenleme bulunmadığına ve bunun denetlenmediğine de dikkat çekerek, ''''Kıbrıs''ta ırk karışması çok kolay meydana gelebilir. Çünkü bir erkek eğer 10 kez sperm vermişse, aileyle ilgisiz büyüyecek olan en az 10 çocuk doğacak. Ensest evlilikler ortaya çıkması da kuvvetle muhtemeldir. Bununla beraber, bulaşıcı ve kalıtsal hastalıklarla ilgili denetimlerin de yapılması zaruridir, bunun için yasal düzenleme şarttır'''' dediğini kaydetti.
POLİTİS haberi ''''Kontrolsüz Sperm İthali - Baba Belli Değil ve Pekçok Tehlike Var'''' başlığıyla verdi.
MAHİ, ''''İnternet Üzerinden Sperm Ticareti - Irkın Karışması ve Bulaşıcı Hastalık Tehlikesi'''' başlığını kullandı. FİLELEFTHEROS ise haberine, ''''Sperm İthali Kontrolsüz - Kıbrıs''taki Tüp Bebek Konusu Yasal Çerçeve Dışında'''' başlığını attı.
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 11:07