Gündem
  • 1.6.2023 11:00

Kılıçdaroğlu CHP’yi Alevi partisi yaptı...52 kişilik Parti Meclisi'nin 42'si Alevi 6'sı da kendini Alevi görüyor

CHP'nin yakın bir zamanda bölüneceği iddiasında bulunan Sayan, "52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hıristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz. Böyle bir anlayış olur mu? 

Kılıçdaroğlu CHP’yi Alevi partisi yaptı

CHP'nin 2016 yılında Türkiye'nin başına bela olacağını söyleyen Savcı Sayan, Kürt sorunu çözülünce Kılıçdaroğlu'nun Alevi sorununun fitilini ateşleyeceğini ileri sürdü.

Eski CHP'li Savcı Sayan, önemli açıklamalarda bulundu. CHP Kurultayının partide büyük bir rahatsızlığa yol açtığını belirten Sayan, ana muhalefet partisinin kısa bir süre içerisinde bölüneceğini iddia etti.

"CHP'YE MONTE EDİLDİ"



Kılıçdaroğlu'nun kendi iradesiyle CHP'nin başında olmadığını, birilerinin onu partinin başına geçirdiğini kaydeden Sayan, "Türkiye'yi şekillendirmek isteyenler, işe muhalefetten başladılar. Yani 'Biz Türkiye'ye bir operasyon yaptığımızda gayri milli bir muhalefet lazım, bu muhalefet bizim yolumuzu açacak, bizim işimizi kolaylaştıracak, bunun üzerinden gitmemiz lazım' dediler. Onun için Baykal'a kaset komplosu kurdular. Söz konusu vatan olduğu zaman o anlamda hükümete destek veren Sayın Baykal bunu Sayın Erdoğan'ın yasaklı döneminde de gösterdi, Bunun mutlaka bertaraf edilmesi lazımdı, bunun yerine kimi monte edebilirlerdi? Kılıçdaroğlu'nu" ifadelerini kullandı.



YÜZYILIN FELAKETİ: KILIÇDAROĞLU

Kılıçdaroğlu'nun siyasette yapacağı çalışmaların CHP tarafından değil, kendisine ev ödevi verilenler tarafından belirlendiğini söyleyen Sayan, şöyle konuştu: "Kılıçdaroğlu'nu parlattılar, getirdiler. Onu getiren güçler, nasıl davranacağını, neler yapacağını, Türkiye'yle ilgili planını, programını komple bir kitapçık şeklinde Kılıçdaroğlu'na verdiler. Kılıçdaroğlu Türkiye açısından yüzyılın felaketidir. Erdoğan yüzyılın mucizesi ama Kılıçdaroğlu da yüzyılın felaketidir. Kılıçdaroğlu Türkiye'nin başına çok belalar açacaktır."



Kılıçdaroğlu'nun Alevilik sorunu çıkarmada başrol oynayacağını belirten Savcı Sayan, "Kürt sorunu çözüldükten sonra Kılıçdaroğlu'nun desteğiyle Türkiye'de bir Alevilik sorunu başlatılacak. Hiç Aleviyle Sünni arasında bir ayrım yok. Böyle ayrım yapanlara da biz karşıyız. Ama Kılıçdaroğlu bu bloklaşmada özel görevlendirilmiştir, orada bir koridor açmak istiyor. Dün şeref ve haysiyetten bahsedip Cumhurbaşkanı'na yüklenen Kılıçdaroğlu, önce Sayın Baykal'a 'Namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum, aday olmayacağım' demişti. Bunu deyip de sonra aday olanların kalkıp, Cumhurbaşkanı'na 'şeref ve haysiyet' üzerinden saldırmaları beni öldürüyor. Bu kelimelerden en son bahsedecek adam Kılıçdaroğlu'dur" dedi.

CHP BÖLÜNECEK İDDİASI

CHP'nin yakın bir zamanda bölüneceği iddiasında bulunan Sayan, "52 kişilik parti meclisinden 42 tanesi Alevi, 1 tanesi Hıristiyan, 2 tanesi Kürt. 5-6 tane de kendisini Alevi gibi gören kardeşlerimiz. Böyle bir anlayış olur mu? Bu anlayışla Türkiye partisi olabilir misiniz? Bu anlayışla, 'Ben Türkiye'yi iyi günlere götüreceğim' diyebilir misiniz? Bilerek söylüyorum. Sayın Baykal bile o CHP'yi bırakıp ayrılırsa şaşırmayın. Çünkü bu CHP'nin artık Türkiye'nin yararına çalışmadığını, Türkiye'yi bölmek isteyenlerin ekmeğine yağ sürdüğünü, HDP'nin ayrılıkçı politikalarına karşı dik durmadığını, hendeklere karşı dik durmadığını bütün Türkiye biliyor" şeklinde konuştub (Yeni Akit)

Plan adım adım işlemektedir. CHP artık Alevilerin partisidir. Hemen hemen her kademede Aleviler söz sahibidir. Alevi kardeşlerimizin siyaset yapma hakları elbette vardır. Buna karşı değilim. Lakin bir süreç işliyor ve Alevi kardeşlerimiz bu sürece alet ediliyor.
CHP'nin yönetimi Türkiye'nin ulusal güvenliğini ilgilendiriyor. Bir siyasi partiden ve hükümetin rakibi olmasından ziyade ulusal güvenliği ilgilendiren bir durum söz konusudur.
Nasıl ki HDP Rusya'yla, İran'la gizli iş tutup Türkiye'nin güvenliğinde bir açık oluşturuyorsa, Cumhuriyet Halk Partisi de bir Ana Muhalefet partisi olarak Türkiye'nin ulusal güvenliğini tehlikeye götürebilir. Bu oyunu herkes görmeli ve önlemini almalıdır.
Türkiye'yi biz kurduk diyen bir parti Türkiye'yi bitirecek işleri üstlenmemelidir.

 

Güncellenme Tarihi : 2.6.2023 00:18

İLGİLİ HABERLER