Spor
  • 30.5.2015 00:56

Kılıçdaroğlu Düzcelilerden iki söz istedi

7 Haziran genel seçimleri öncesinde Düzce Anıtpark Meydanı’nda yaptığı mitingde Düzcelilere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin politikalarını eleştirerek, partisinin seçim vaatlerini anlattı. 7 Haziran’da yeniden bir tarih yazacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’da çok farklı bir Türkiye olacak. Yolsuzluğu bitiren gençleri seven, geçlere güvenen bir iktidar. Her evde huzur, her evde bereket olsun diyen iktidarı inşa edeceğiz. Vatanımızı Mustafa Kemal’in dediği gibi Türkiye’yi çağdaş uygarlığa götüreceğiz. Düzce’ye inanıyorum, güveniyorum. Sizin için çalışacağım. Parlamentoya baktığınızda Düzce Türkiye’de sorunlu olmayan bir il gibi görünüyor. Ben biliyorum sorun var. Ama sizin sorunlarınızı TBMM’de dile getirecek milletvekiliniz yok. O zaman bu tabloyu değiştireceğiz. Siz büyük depremde büyük acılar çektiniz. 13 yıldır iktidardalar. Hastane sorununu çözdüler mi? Okul sorunu çözüldü mü? Bunlar hangi sorunu çözdüler? Cep sorununu çözdüler” dedi.

“SORUNLARI CHP ÇÖZECEK”
“Düzce’ye bir şey yapmasak sorununu çözmesek de oylar çantada keklik Düzceli bize oy verir diye bakıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “7 Haziran’da bu tabloyu değiştireceğiz. Sizin sorunlarınızı iyi bilen TBMM’de takipçi olacak olan bir milletvekili kadronuz var. Siz bunlara sahip çıktığınız sürece Düzce farklı bir kulvar içine girecektir. Düzce’nin bütün sorunları en kısa zamanda çözülecektir. CHP iktidarında refahı tabana yayacağım. Sorunları bitireceğiz. Bakın 2B sorunu var halen çözülmedi. Oysa biz 3 kez kanun teklifi verdik çözemiyorlar. Malı götürmekten vakit bulamıyorlar. 13 yıldır iktidarlar. 17 milyon yoksulumuz var. Emekliyi bu ülkemin birinci sınıf vatandaşı yapacağım. Emekliyi muhtaç etmeyeceğim. Emekliyi bayramda torununda kaçar hale getirmeyeceğim. Emekliye benim vefa borcum var. Emekli ben kimsesizim demeyecek. Benim arkamda Kılıçdaroğlu var diyecek. İşsizlik sorunu en temel sorun. Atama bekleyen öğretmenler var. KPSS’ye giren çocuklarımız var. Onlarda bekliyorlar. Sıra ne zaman bize gelecek diyorlar. Ama Ankara’da ki beylerin yakınları hiçbir sınava girmeden devlet memuru oluyorlar. Bu düzeni yıkacağım” diye konuştu.

DAVUTOĞLU’NU CANLI YAYINA DAVET ETTİ
Miting alanını dolduranlara “Tepkinizi buradan yuhalayarak değil sandıkta oylarınızı kullanırken gösterin” diyen Kılıçdaroğlu, “Demokrasilerde elbette ki insanlar bir araya gelir ve tartışırlar. Ama kendisini akademisyen olarak tanımlayan Davutoğlu televizyonlarda benim karşıma çıkamıyor. Kılıçdaroğlu şöyle böyle yaptı diyor. Bende kendisine diyorum ki senin istediğin televizyonda senin istediğin gazetecilerle bana soru sor bende cevap vereceğim. Ben sana söz veriyorum 3 soru soracağım. Sen istediğin kadar sor. Cesaret edemiyor. İlk kez Düzce’de söylüyorum. İstersen ağabeyini de getir. Sorun yok” şeklinde konuştu.

13 YILDA 17 MİLYON YOKSUL OLUŞTURDULAR
Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti:
“Benim inancıma göre insan Allah’ın yarattığı en değerli varlıktır ve başlımın üstünde yeri vardır. Ben bunları söylerken onlar koro halinde itiraz ediyorlar. Ey Kılıçdaroğlu bu parayı nereden bulacaksınız diyorlar. Ben 27 yıldır devlette para nasıl harcanır bütçe nasıl yapılır, harcanır biliyorum. Ben kul hakkı yenmez onlardan çok daha iyi biliyorum. Bu ülkede kaynak sorunu yok. Bu ülke zengin bir ülkedir, kaynakları var. Kendileri yandaşa para var, altın kaplı klozete, Mercedese para var. Çerez dedikleri Mercedes’e para var. Emekliye para deyince ey Kılıçdaroğlu kaynak nerede. Kaynağı da bulacağım emekliye vereceğim. Asgari ücret dedik ki bin 500 lira yapacağım. Koro halinde itiraz ediyorlar. Nasıl vereceksin diyorlar. Ben Düzce’den Ankara’da ki beye sesleniyorum. Sen ayda 14 bin lira alırken zulüm değil de ben işçiye 1500 lira verirken mi züllüm oluyor. Emekli kardeşim senin derdini ben çözeceğim. Asgari ücretli kardeşim senin derdini ben çözeceğim. Taşeron kardeşim derdini ben çözeceğim. 17 milyon yoksul kardeşim senin derdini ben çözeceğim. 13 yılda 17 milyon yoksul yarattılar.”

4 YILDA YOKSUL AİLE KALMAYACAK
4 yıl yetki isteyen Kemal Kılıçdaroğlu, bu 4 yıl süre zarfından yoksul aile bırakmayacağını iddia ederek konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Yoksulluğu tarihe gömeceğim. 21. yüzyılda yoksulluk mu olur. Öyle bir hale soktular ki. Böyle yönetim olur mu? Ben yapacağım diyorum nasıl yapacaksın diyorlar. Meraklarını gidereyim. Ben hiçbir zaman sabahın altısında oğlum paraları sıfırladın mı demeyeceğim. Benim bakanlarım birilerinin önünde yatmayacak. Benim bakanlarımın yatak odalarında boy boy kasalar olmayacak. Benim genel müdürlerimin evinde ayakkabı kutuları olmayacak. Ben kul hakkı yemedim kul hakkı yedirmeyeceğim. O nedenler siyaseti zenginleşme aracı olarak görmem. Siyaset sorunları çözmektir. Konuşuyorlar. 13 yılda yol yaptım diyorlar. Yol yapmayan hükümet var mı? Hükümetlerin varlık sebebi insanlar içindir. Sen yoksulluğu giderdin mi işsizliği çözdün mü? Onlar yoksulluğu düşünmüyorlar Onlar cebini ve nasıl köşeyi döneriz diye düşünüyorlar.”

“KILIÇDAROĞLU HALK İÇİN ÇALIŞIR”
Kılıçdaroğlu, yoksulluğun ve işsizliğin ne demek olduğunu çok iyi bildiğini belirterek, “Davutoğlu Erdoğan için çalışır. Kılıçdaroğlu halk için çalışır. Evet ben sizin için çalışırım Ben sizden birisiyim. Ben yoksulluğun açlığın işsizliğin ne olduğunu bilirim. Ankara’da oturan beyler bunları unuttular. Ben 13 yıl istemiyorum. Adam gibi 4 yıl istiyorum. Türkiye’yi büyüteceğim, yoksuzluğu bitireceğim, Türkiye’yi Dünyanın merkezi yapacağım. Anlaştık mı? Sadece iki söz istiyorum. Sandıklara sahip çıkacağız. Bir avukat ordusu ile bunları koruyacağız. Bizim genel merkezde Şeromuz var. Bütün kedilere haber ver kediler trafolara girmesin dedim. 7 Haziran’da sandığa gidip CHP’ye oy verecek miyiz? Söz mü? 7 Haziran’da sandığa giderken yalnız gitmeyeceğiz. Geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş bir vatandaşımızı ikna edeceğiz. Diyeceğiz ki 13 yıl süre verdiler. Bize 13 yılda hastane yapamadılar. 13 yılda okul yapamadılar. 13 yılda 2B sorununu çözemediler. Ben 13 yılda değil 4 yılda çözeceğim. Ayrıca Kılıçdaroğlu diyor ki benim yolsuzlukla işim yok. Her kuruşun hesabını millete vereceğim diyor. Her kuruşun hesabımı mimlete vereceğimi onur olarak görüyorum diyor deyin. Haramilerin iktidarını bitirip halkın iktidarını kuralım. 6 okun üstüne CHP için evet mührünü basalım. Bende size söz veriyorum. Sizin için, çocuklarımız, torunlarımız, bayrağımız için çalışacağım. Emek harcayacağım. Alın teri dökeceğim. Dökeceğim her alın teri size helal olsun.”
Konuşmanın ardından Düzce milletvekilleri adayları Zafer Teber, Ali Şaşoğlu, Ömer Taşlı kürsüye çağrıldı. Kemal Kılıçdaroğlu 3 milletvekili adayı için Düzcelilerinden destek istedi. Mitingin ardından Kılıçdaroğlu Ankara’ya doğru yola çıktı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:09

İLGİLİ HABERLER