Gündem
  • 6.2.2023 19:26

Kılıçdaroğlu: En kısa zamanda deprem bölgesine gideceğim

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "AFAD'dan randevu talebinde bulundum. Deprem bölgesine en kısa sürede gideceğim" ifadelerini kullandı.

Türkiye 6 Şubat tarihinde, en büyük felaketlerden birini yaşadı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 büyüklüğündeki depremin izleri saat geçtikçe gün yüzüne çıkıyor.

Son gelen güncelleme ile bin 498 kişi can verirken, deprem bölgelerindeki hummalı çalışma devam ediyor.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'yi sarsan deprem felaketi hakkında basın açıklamasında bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu, deprem bölgesine en kısa sürede gideceğini ve AFAD'a randevu talebinde bulunduğunu ifade etti.

"Gönlümüz ve dualarımız o bölgede"

Kılıçdaroğlu'nun geri kalan açıklamalarından satır başları;

Sabah 05.30'da bir telefonla uyandım. Daha sonra telefonlar arka arkaya geldi. Oturup bir çalışma yapmamız gerektiğini ifade ettik. Depremin yaşandığı her yerde bir genel başkan yardımcısı görevlendirildi. Bir telefon hattı kurduk. Çok sayıda yardım talebi geliyor. AFAD'ın karşılamaması halinde belediye başkalarımız elinden gelen çabayı gösteriyor.
Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu biliyoruz. Bu tür acıları belli aralıklarla yaşıyoruz. Bunun önlemini akılcı politikalarla almak en büyük arzumuz. Milletimizin başı sağ olsun. Hep birlikte gönlümüz ve dualarımız o bölgede.

"Ekiplere minnet borçluyuz"

Bölgede çalışan arama kurtarma yetkilileri var. Hayat kurtaran herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Olay yansıdığı andan itibaren Genel Merkez'e geldik. 51 belediyemiz 707 araç gönderdi. 36 bin 347 personel deprem bölgesinde görevde. Gıda ve yardım malzemeleri gönderildi. 15 içme suyu tırı, 21 gıda tırı, 9 mobil mutfak tırı, 42 bin 500 battaniye, 15 bin koli hijyen malzemesi gönderildi. Ortak mücadele etme günüdür. Bu konudaki dileklerimizi belediye başkanlarına aktardım. İnşallah can kaybımız fazla olmaz. Kurtarma ekiplerine minnet borçluyuz.

Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 19:49

İLGİLİ HABERLER