Gündem
  • 23.12.2022 16:59

Kılıçdaroğlu ile Akşener arasında telefon krizi

Millet İttifakı'nda 'telefon' krizi! Akşener'den Kılıçdaroğlu'na şok yanıt: İzin alma mecburiyetim yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı bir televizyon programında, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in mahkemenin Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği karar sonrası Saraçhane'ye geçmesine ilişkin, "Sayın Davutoğlu aradı ve üzüntü duyduğunu ifade etti. Akşener aramadı" ifadelerini kullanmıştı. Meral Akşener, konuk olduğu bir programda CHP liderinin açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu’nu aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu söyleyen Akşener, "İzin almak için aramadım yanlış anlaşılmasın. İzin alma mecburiyetim yok, söyleyeni de fena çarparım." ifadelerini kullandı.

2023 yılının Haziran ayında yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine kısa bir süre kala Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı henüz açıklanmazken, Millet İttifakı'nda yeni bir kriz patlak verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında mahkemenin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verdiği karar sonrası Saraçhane'ye giden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kendisini aramadığını söylemişti.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun kendisini aradığını, üzüntü duyduğunu ifade ettiğini belirterek, "Sayın Davutoğlu Saraçhane'ye gitmek istediğini belirtti. Ekrem Bey'e de Saraçhane'de bir miting yapalım dedim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, ardından "Akşener sizi aradı mı?" sorusuna ise "Hayır aramadı" yanıtını verdi.

AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA ŞOK YANIT: İZİN ALMA MECBURİYETİM YOK!

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, konuk olduğu bir programda Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu'nu aradığını ancak telefonunun kapalı olduğunu söyleyen Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Ben Kılıçdaroğlu'nu aradım, telefonu kapalıydı. Ben de Almanya meselesini unutmuşum uçakta zannettim sonra anlaşıldı ki bir programdaymış. Sonra döndüm bir kalabalık güç oluşturabilelim diye Gültekin Uysal'ı aradım, konuştuk. Bir kısmına gideceğim dedim. Yanlış anlaşılmasın izin almaya aramadım öyle bir durum yok. Gövde gösteresi yapmak istedim. Ben zaten kimseden izin alma mecburiyetim yok söyleyeni de fena çarparım. Çünkü bu belediye başkanları iki partinin ittifakıyla seçilmiş belediye başkanları.

Güncellenme Tarihi : 24.12.2022 14:06

İLGİLİ HABERLER