Gündem
  • 18.5.2013 16:39

'Kılıçdaroğlu, savunma antremanı yapıyor'

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan’ın dava açacağı şeklindeki sözlerinden etkilenerek savunmasını hazırlamaya başladığını söyledi. Bozdağ, “Savunma antrenmanı yapıyor. İyi olur savunma hazırlıklarını erken başlaması kendisi için faydalı olur” dedi.
Program öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bozdağ, Hatay’daki saldırılara ilişkin devam eden soruşturmaya ilişkin olarak, “Reyhanlı’da meydana gelen patlamadan sonrası adli ve idari tahkikat sürüyor. Bugüne kadar olayın faillerine ilişkin çeşitli bilgi ve bulguya ulaşılmış durumda. Bazıları hakkında tutuklama kararı verildi. İnşallah yakında daha fazla bilgiyi kamuoyu ile yetkililer paylaşacaktır” dedi.
3. bir bombalı araç olduğuna yönelik iddialara da yanıt veren Bozdağ, “Şu anda nereden adlınız o bilgiyi bilmiyorum ama devletimizin bütün güvenlik birimleri sadece Hatay’da değil, Türkiye’mizin her yerinde terör saldırılarına karşı her zaman olduğu gibi büyük bir dikkatle görevlerini sürdürüyor. Bundan sonra da sürdüreceklerdir” diye konuştu.
CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun “Başbakan benim mahkemeye verecekmiş. Çok mutlu oldum” şeklindeki sözlerinin hatırlatılması üzerine Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu belli ki Sayın Başbakanımızın yaptığı açıklamadan etkilenmiş, şimdiden savunmasını hazırlamaya başlamış. Savunma antrenmanı yapıyor. İyi olur savunma hazırlıklarına erken başlaması kendisi için daha faydalı olur” yorumunda bulundu.
Başbakan Erdoğan’ın ABD temaslarını da değerlendiren Bozdağ, şunları söyledi:
“Türkiye, ABD ile stratejik ortak biliyorsunuz. İlişkilerimiz iyi bir seviyede. Sayın Başbakanımızın devlet başkanı protokolü ile ağırlanması Türkiye’ye verilen değerin somut bir göstergesidir. Gerek Suriye, gerek terör, gerekse bölgesel sorunlarla ilgili görüşmeler Sayın Başbakanımız ve beraberindeki heyet tarafından yapılıyor. Kamuoyuna yansıdığı kadarıyla başarılı bir ziyaret olarak görüyoruz.”
(İHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:13

İLGİLİ HABERLER