Gündem
  • 2.2.2023 20:49

Kılıçdaroğlu Sol Parti yöneticilerini kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sol Parti yöneticilerini kabul etti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sol Parti’nin yöneticilerini ağırladı. Kılıçdaroğlu ile görüşen Sol Partililer, pazartesi günü de HDP ile görüşecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün CHP Genel Merkezi’nde Sol Parti yöneticileri ile bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu; Sol Parti Başkanlar Kurulu üyeleri İlknur Başer, İsmail Hakkı Tombul ve Sol Parti MYK üyesi Mehmet Soğancı görüştü.

Kurmayları eşlik etti

Kılıçdaroğlu’na görüşmede; CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke eşlik etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sol Parti yöneticilerini kabul etti

CHP'den sonra HDP ile görüşecekler

Basına kapalı görüşme, 1 saat sürdü.

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Tombul, ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

HDP'ye de pazartesi günü gideceklerini ve bütün partileri ziyaret ederek çağrıda bulunacaklarını belirten Tombul, "Bu dönemde bedelini bütün toplum kesimlerinin ödeyeceği hatayı yapmaya hiç kimsenin lüksü yok, hakkı da yok." ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sol Parti yöneticilerini kabul etti

Tombul, tüm muhalif kesimlerin örgütlenmesinin önemli olduğunu aktardı.

"Önemli olan sürecin bütünlüklü işletilmesi"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimaline ilişkin soru üzerine Tombul, "Biz ısrarla adayın isminden çok adayın hangi süreçte ve hangi taleplerle ortaya çıkacağına, mücadele, seçim sürecinde neyi savunacağına, Türkiye'deki emekçilerin, ezilenlerin, sol sosyalist yapıyı ziyaret edip onları da gören bir mücadele sürecini örgütleyecek mi buna bakıyoruz. Yoksa sadece isim değil, önemli olan sürecin bütünlüklü işletilmesi." diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Sol Parti yöneticilerini kabul etti

"Biz sürece bakacağız"

"Kılıçdaroğlu aday olursa destekler misiniz?" sorusuna Tombul, "Biz sürece bakacağız. Bütün ezilen toplum kesimlerinin taleplerinin sahiplenildiği bir süreçten söz ediyoruz. Bu süreç ancak seçimi kazanabilir aksi takdirde böyle bir süreç işletilmezse hem seçim hem de seçimden sonra ülkedeki halkın daha iyi günlerde yaşamasının, kazanmasının zor olacağını düşünüyoruz." yanıtını verdi.

Güncellenme Tarihi : 2.2.2023 20:56

İLGİLİ HABERLER