Gündem
  • 29.4.2015 23:34

Kılıçdaroğlu, ‘Sözümüzü tutamazsak siyaseti bırakacağım’

CHP iktidarında her kuruşun hesabını vereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, iktidar oldukları dönemde Kesin Hesap Komisyonu kurarak başına Ak Partili bir isim getireceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tekirdağ'da halka hitap etti. Mitingde emeklilere seslenen Kılıçdaroğlu, emeklilere bir maaş ikramiye sözünü yineleyerek, "11 milyon emeklinin 11 milyonunun oyunu bekliyorum. Fire istemiyorum. Kendisini düşünüyorsa, çocuklarını düşünüyorsa, Ramazan ve Kurban bayramında ben de rahat etmek istiyorum diyorsa 11 milyon emeklinin oyunu istiyorum. Sözüm söz. İlk Ramazan Bayramı, ilk Kurban Bayramı’nda birer maaş ikramiyeniz banka hesabında olacak. Hiç endişe etmeyin. Notere gittim taahhüdün de bulundum. Eğer bunu yapmazsam siyaseti bırakacağım dedim. Sözüm söz dedim Kılıçdaroğlu sözü. Düşünün, emekliye birer maaş ikramiye vereceksiniz" dedi.
CHP iktidarında her kuruşun hesabını vereceklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bir vatandaş terzi makası göndermiş. 'Sayın Kılıçdaroğlu sana makası gönderdim şu AK Parti Genel Merkezine bağlanan hortumları kes' diyor. Sözüm söz o hortumların tamamını keseceğim. Diyorlardı ya Türkiye dünyanın ekonomik olarak güçlü 20 ülkesinden biri. Demek ki para var. Kim dedi para yok diye. Kim dedi Türkiye’de kaynak yok diye. Yandaşa gelince var, havuz medyasına gelince var. Ne diyordu bunlardan bir tanesi. Havuz medyasının genel yayın yönetmeni. Ne yapıyordu açıyordu telefonu Halk Bankası genel müdürüne. 'Süleyman oğlum' Süleyman sanki oğlu. '2 milyon gönder de para ödeyeceğim' O banka senin babanın bankası mı? Hayır. Bu milletin bankası, kamu bankası. Şimdi ben o hortumu kesince 2 milyon kime gidecek emekliye gidecek. Sadece o mu? Saraya gidenler. 5 milyar dolar. Orta Doğu politikasının Türkiye’ye dayattığı fatura. 5 milyar dolar ülkede kaynak var. Size sözüm söz. CHP’nin iktidarında benim ve bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy kasa olmayacak. Benim ve bakanlarımın evlerinde ayakkabı kutuları olmayacak. Her kuruşun hesabını vereceğiz. Bizim öz güvenimiz yüksek."

"CHP İKTİDARINDA KESİN HESAP KOMİSYONU KURACAĞIZ"

CHP iktidar olduğunda ilk altı ay içerisinde Kesin Hesap Komisyonu kuracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Devlet paraları nerelere harcadın, ne kadar harcadı, harcamalar doğru mu, onun hesabının sorulacağı komisyon. Bu komisyonu CHP iktidarında kuracağız. Komisyon başkanı AK Partili olacak ve biz bu millet adına hesap verme yürekliliğini göstereceğiz. Bakın korkmuyoruz. Hesap vereceğiz diyoruz. İktidar yapın hesap vereceğiz. Bir siyasetçinin yapacağı en güzel şey dürüst bir siyasetçinin halkına hesap vermektir. Halkına hesap vermekten korkan siyasetçi bilin ki halka değil cebine çalışıyor. Bizim iktidarımızda hiç kimse cebine çalışmayacak. Sadece ve sadece halk için çalışacağız. Çünkü benim için yandaş yok vatandaş var."

TAŞERONDA ÇALIŞANLARA KADRO SÖZÜ

Taşeronda çalışan işçilere kadro sözü veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Taşeronda 800 bin işçi çalışıyor. İster TBMM’ye gidin ister hastaneye gidin bunları göreceksiniz. Taşeronda çalışan işçileri kadroya alacağız dedik. Vay efendim nasıl kadroya alırsınız dediler. Devletin yükü var. Devletin yükü kocaman bir sıfır arkadaşlar. Zaten bunların maaşını devlet vermiyor mu? Devlet veriyor. Kime veriyor? Taşerona veriyor. Taşeron kime veriyor? İşçiye. Biz ne yapıyoruz? Köle tüccarlığı yapan taşeronu kaldırıyoruz ortadan. Bu kadar basit. Dolayısıyla sizi kandırıyorlar. CHP şunu yaptı bunu yaptı şu taahhütte bulundu bunları karşılayamaz. Her projemizin santim santim hesabı yapılmıştır. Ben maliyeciyim. 27 buçuk yıl kamuda çalıştım. Vergi nasıl toplanır, para nasıl harcanır, bütçe nasıl yapılır bunları gayet iyi biliyorum"

"SENİN TELEVİZYONUNA ÇIKALIM OTURALIM KONUŞALIM"

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında, "Tekirdağ meydanından Davutoğlu’na sesleniyorum. Benim kaynaklarımı merak ediyorsan yüreğin yetiyorsa seninle televizyona çıkalım oturalım tartışalım. Millet de görsün. Biz kendimize güveniyoruz. İstiyorsa ona maliye dersi de verebiliriz. Hiçbir tereddüdümüz yok. Biz alçak gönüllüyüz. Ama her kuruş nasıl toplanır, her kuruş nasıl harcanır bunu bilen birisiyiz. Bizim kadrolarımız da bilir. Sizin milletvekiliniz var. Faik Öztrak var buralarda. Ekonomiyi krizden çıkaran bürokrat. Dönemin gelir idaresi başkanı da bizdendi. Türkiye’yi en iyi biz biliriz. Dünyayı da en iyi biz biliriz. Bir sorun varsa sorunun çözümü de vardır. Emin olun açık yüreklilikle söylüyoruz. CHP dışında hiç kimse bu sorunları çözemez" ifadelerini kullandı.

Asgari ücreti bin 500 TL'ye çıkaracaklarını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Size bir asgari ücret hikayesi anlatayım. Asgari ücretli 949 lira para alıyor. Bunlar bir dönem çay ve simit hesabı yapmışlardı. Ben size söyleyeyim asgari ücret ne kadar 949 TL. Çay 1 TL, simit de 1 TL. Karı koca ve 3 çocuk 5 kişilik bir aile düşünelim. 3 çocuklu bir ailenin çay simit masrafı 900. Tek bir öğün 10 TL. 3 öğün eder 30 TL. Bir ayda 30 gün var eder 900 TL. Bir simit bir çay 900 TL. Geriye kaç TL kaldı 49 TL. 49 lirayla ev kirası ödeyecek. 3 çocuğa bakacak. Okul, ulaşım masrafını karşılayacak, elektrik, su parasını ödeyecek. Ben ne diyorum bunların büyümesi vicdansız, ahlaksız büyümedir. Biz asgari ücreti 949 TL değil bin 500 TL yapacağız. Nasıl yaparsın diyorlar. Maliye Bakanı bin 500 TL asgari ücretliye verirseniz bu onun için zulüm diyor. Sen 12-13 bin TL alıyorsun da bu senin için zulüm değil de bin 500 TL verirken mi zulüm oluyor?"
Gazilere seslenen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Gaziler sizin aylıklarınızı genişleteceğiz. Siz başımızın tacısınız. Bir şey daha yapacağız. İş garantili eğitim. Ne demek iş garantili eğitim. Bakın bizim dışımızda Türkiye’nin sorunlarına eğilen hiçbir parti yoktur. Organize sanayi bölgelerinde yatılı meslek liseleri kuracağız. Çocuk okula gidecek aileye yük olmayacak. 2. sınıfı bitirdikten sonra gidecek kendi alanıyla ilgili staj yapacak. Mezun olduğu zaman işi olacak. Türkiye’nin en temel sorunu işsizliktir. Anne baba eğer çocuğu işsizse o evde huzur yoktur. Ne zaman iş bulacak diye bekleyecektir. 6 milyon 200 bin işsizimiz var. Hiç işsizlikten söz etmiyorlar. Onların çocukları işsiz değil. Ama onlara oy verenlerin çocukları işsiz. Bu ülkede yoksulluğu açlığı nasıl tarihe gömeceksek inşallah 4 yıllık CHP iktidarında işsizlik sorununa da çözüm getireceğiz"
Kılıçdaroğlu, mitingin ardından partilileri selamlayarak Tekirdağ'dan ayrıldı. 

RAHİM TAŞKIN - SERHAT YEŞİLİPEK
TEKİRDAĞ

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:45

İLGİLİ HABERLER