Gündem
  • 31.8.2011 09:16

''KILIÇDAROĞLU YOLSUZLUĞU PERDELİYOR''

ADALET Bakanı Sadullah Ergin, AK Parti Hatay İl Teşkilatında partililerle bayramlaşma öncesi gazetecilerin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Deniz Feneri e.V davasına ilişkin açıklamalarına yönelik sorularını yanıtladı. Soruşturma yapan savcıların görevinin değiştirildiğini ifade eden Ergin, şöyle devam etti: “Tabi burada sorulması gereken sorular şunlardır; Bu değişikliği nedeni, niçin yapılmıştır? Soruşturmaya muhatap olan kişilerin avukatları HSYK’ya bir dilekçe vermişler ve soruşturma savcılarını şikayet etmişlerdir. Bu şikayet içerisinde kayda değer bulunan husus, Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir kararın, soruşturma savcıları tarafından değiştirildiği, tahrifat yapıldığı ve bu tahrifata işlem yapıldığı iddialarıdır. HSYK gerek görülürse soruşturulması kararı aldı.”

Savcılar bir oynama yaptı mı?

Ergin, cevabı verilmesi gereken sorular olduğunu vurgulayarak, “Gerçekten Ankara 3. Sulh Ceza Mahkemesi’nin vermiş olduğu bir karar üzerinde soruşturma savcıları oynama yapmışlar mıdır? Bu karar üzerinde oynama yapılarak başka bir karar üretilmiş ve bu karardan işlem tesis edilmiş midir? Soruşturma savcılarının böyle bir değişiklik yapma yetkileri, hakları var mıdır? Böyle bir değişiklik yapılmış ise bu değişikliğe niçin ihtiyaç duymuşlardır? Bütün bu soruların cevapları bulunması gerekiyor. Sadece ‘savcıların görevinin değiştirildiği’ penceresinden konuya yaklaşımın sağlıklı olmadığını düşünüyorum” dedi.

Kılıçdaroğlu nereden biliyor

Kılıçdaroğlu’nun, ‘Ben bu dosyayı inceledim. İçerisinde çok ciddi deliller var. Onun için ciddi bir dosyadır’ dediğini hatırlatan Ergin, “Soruşturulan kişilerin kendilerinin bilmediği, delil ve iddialar soruşturmaya muhatap olan kişilerin avukatlarından saklanan belgeleri ve dosya içeriğini sayın Kılıçdaroğlu nasıl görmüştür? Bu dosya içerisinden Kılıçdaroğlu’na servis mi yapılmaktadır” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun basın açıklamasında soru almadan ayrılmasını manidar olarak değerlendiren Ergin, “Çünkü Deniz Feneri olayını istismar ederek gündemde olan bir başka konuyu perdelemek istemiştir kanaatimce Kılıçdaroğlu. Cevabının verilmesi gereken soru, CHP Ankara il başkanı istifası beraberinde yaptığı açıklamalardır. Kılıçdaroğlu, kamuoyunu doğru bilgilendirmeli” dedi.

 

STARGAZETE

Güncellenme Tarihi : 23.3.2016 14:26

İLGİLİ HABERLER