Asayiş
  • 3.11.2017 00:29

K.Irak'a kaçmaya çalışan 54 terörist öldürüldü

Hakkâri'nin Şemdinli kırsalında PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada, 8 askerin şehit düşmesinin ardından başlatılan operasyonda 54 terörist öldürüldü.

JETLER PEŞ PEŞE HAVALANDI

İHA'nın haberine göre Diyarbakır 8’inci Ana Jet Üssü’nden sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla kalkan F16 savaş uçaklarının, Hakkari ve Tunceli kırsallarındaki operasyonlara destek verdiği ve terör örgütüne bomba yağdırdığı öğrenildi. Kentte hava hareketliliği sürüyor. Diyarbakır’da son zamanların en yoğun hava hareketliliği yaşandı. Kentte, sabah saatlerinden itibaren belirli aralıklarla çok sayıda F-16 savaş uçağı havalandı. Ağır bombardıman yüklü havalanan savaş uçaklarının, Hakkari’nin Şemdinli ve Tunceli’nin Nazımiye ilçeleri kırsalında terör örgütü PKK’ya karşı devam eden operasyonlara destek amacıyla havalandığı öğrenildi. Savaş uçakları terör örgütüne bomba yağdırırken hareketlilik sürüyor.

3 kentte operasyon sürüyor... Jetler peş peşe havalandı...

ABDULLAH AĞAR: 'TEPKİ HAREKÂTI'

Emekli asker ve Terör uzmanı Abdullah Ağar, Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Ortaklar bölgesinde 8 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmanın ardından, 3 kentte başlayan terör operasyonunu değerlendirdi. Saat 17.00 itibariyle Hakkari, Tunceli ve Şırnak’ta toplam 39 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonların, ‘kendi dinamikleri içinde bir tepki harekâtı’ olduğunu belirten Ağar, “Operasyonların uzun soluklu olacağını öngörmemiz gerekiyor. Bu bizi sınır içi ve sınır dışında daha muharrik hale getirecektir” dedi.

Ağar, “Bugün Doğubeyazıt’ta bomba yüklü bir araçla eylem hazırlığındaki terörist, güvenlik güçlerinin baskısı sonucu saldırıyı gerçekleştiremeden kendini patlattı. Burada aslolan dozajı yönetmektir. Ortaya çıkan tuzaklara düşmemektir. Eylemi yapıp ‘gel gel’ de yapabilirler. Zap operasyonuyla beraber bir sınır ötesi boyut da ortaya çıkmıştır. Şehit verdiğimiz saldırıda teröristlerin geldiği yer Kaniraş kamp alanı olarak bilinen bölge. Oraya yönelik bazı operasyonel hareketler olabilir” açıklamasında bulundu.

Şemdinli şehitlerinin kanı yerde kalmadı! 46 PKK'lı terörist öldürüldü ile ilgili görsel sonucu

IRAK'IN KUZEYİNE KAÇARKEN ÖLDÜRÜLDÜLER

Hakkari Şemdinli'nin Ortaklar bölgesinde sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak'ın kuzeyine kaçmaya çalışan teröristler hava ve keşif vasıtaları ile tespit edildi. Operasyonda 19 PKK'lı terörist öldürüldü. 

Bilgilendirmede, bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde üç RPG-7 roketatar silahı, bir AT-4 roketatar silahı, 10 roketatar mühimmatı, sekiz sevk fişeği, bir kalaşnikof piyade tüfeği, 10 el bombası ve beş özel yapılmış şemsiye ele geçirildiği kaydedildi.

ÖZEL YAPILMIŞ ŞEMSİYELER ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri Hakkâri Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde düzenlenen hava harekâtında 12 silahlı teröristin etkisiz hale getirildiği ve bölgeden toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde 3 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, 8 adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiyenin ele geçirildiği belirtildi.

PKK KAMUFLAJ ŞEMSİYESİ ile ilgili görsel sonucu

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklama şöyle;"02 Kasım 2017 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, sabah saatlerinde meydana gelen çatışma sonrasında, devam eden hava destekli operasyonda, bölgeden Irak kuzeyine kaçmaya çalıştıkları hava ve keşif vasıtaları ile tespit edilen teröristlere yönelik icra edilen hava harekâtında, sabah ölü ele geçirilen 5 teröriste ilave olarak 12 silahlı bölücü terör örgütü mensubu daha (toplam 17 terörist) etkisiz hale getirilmiştir. Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir. Bölgede yapılan arama tarama faaliyetleri neticesinde; üç adet RPG-7 roketatar silahı, bir adet AT-4 roketatar silahı, 10 adet roketatar mühimmatı, sekiz adet sevk fişeği, bir adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 10 adet el bombası ve 5 adet özel yapılmış şemsiye ele geçirilmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir."

3 kentte operasyon sürüyor... Jetler peş peşe havalandı...

TUNCELİ'DE 9 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Tunceli’de bugün devam eden çatışmalarda, 1’i sağ olmak üzere etkisiz hale getirilen PKK’lı sayısı 9’a yükseldi. Konu ile ilgili Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

"2 Kasım 2017 tarihinde ilimiz Nazımiye ilçesi kırsalında Tunceli İl Jandarma Komutanlığımı’zca yapılan operasyonda; toplamda 9 terörist biri sağ etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca operasyon bölgesinde teröristlere ait 6 adet Kalaşnikof, 1 adet Bixi, 1 adet Kanas, 1 adet M-16 piyade tüfeği ve çok sayıda yaşamsal malzeme ele geçirilmiştir. İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getirilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir"

3 kentte operasyon sürüyor... Jetler peş peşe havalandı...

ŞIRNAK'TA 11 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

ŞIRNAK’ta, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda insansız hava aracıyla (İHA) tespit edilen 3 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Valilikten yapılan açıklamada, bugün Şırnak’ın Bestler-Dereler Bölgesi Uğur Tepe mevkiinde, İHA ile tespit edilen 3 PKK’lı teröristin saat 14.55’te hava destekli operasyonla etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada, bölgede operasyonların aralıksız devam ettiği kaydedildi.

Akşam saatlerinde Şırnak'ta etkisiz hale getirilen terörist sayısı 11'e yükseldi.

3 kentte operasyon sürüyor... Jetler peş peşe havalandı...

Şemdinli'de şehit olan asker ve korucuların isimleri şöyle:
Sözleşmeli er Sercan Kara (Isparta)
Sözleşmeli er Emre Karaaslan (Bursa)
Sözleşmeli er Ömer Küçük (Hatay)
Sözleşmeli er Tayfun Kavun (Kırşehir)
Piyade uzman çavuş Gökhan Kurak (Zonguldak)
Piyade Er Erhan Karaca (Samsun)
Korucu Osman Yeşil
Korucu Alaattin Tekin

3 kentte operasyon sürüyor... Jetler peş peşe havalandı...

HAKKARİ'DE 8 TERÖRİST DAHA ÖLDÜRÜLDÜ

İçişleri Bakanlığı, Hakkari Hisar Dağı’nda gerçekleştirilen operasyonda 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Hakkari Hisar Dağı’nda 8 teröristin daha etkisiz hale getirildiği, bugün gerçekleştirilen operasyonlarda, Hakkari, Tunceli ve Şırnak’da toplam 54 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

TSK BU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı, Şemdinli'deki çatışmayla ilgili açıklama yaptı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

''02 Kasım 2017 Perşembe günü Hakkâri ili Şemdinli ilçesi Ortaklar bölgesinde, bölücü terör örgütü tarafından yoğun sis ve kötü hava koşullarından faydalanarak gerçekleştirilmeye çalışılan saldırı girişiminin tespit edilmesi sonucunda meydana gelen çatışmada altı kahraman silah arkadaşımız ile iki güvenlik korucumuz şehit olmuş, biri ağır olmak üzere iki kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada beş bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgedeki operasyonlara devam edilmektedir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz. Türk Silahlı Kuvvetleri asil Türk milletinden almış olduğu güç ile tüm terör örgütleriyle mücadelesine en son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edecektir"

Güncellenme Tarihi : 3.11.2017 01:03

İLGİLİ HABERLER