Gündem
  • 11.8.2009 15:31

KIŞLADA DELİL KAÇIRMA OPERASYONU!...

Kapıda beklettiler

Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların talebi doğrultusunda Üsteğmen Muhammed Sarıkaya hakkında 6 Ocak 2009'da arama ve yakalama kararı çıkarıldı.

Karar gereği polis, Sankaya'nın Ankara'daki Güvercinlik Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı Operasyon Tabur Komutanlığında bulunan odası ve askeriye içerisindeki diğer adreslerinde 7 Ocak 2009'da arama yapmak istedi.

Ancak nizamiye kapısına cumhuriyet savcısıyla birlikte gelen emniyet görevlilerine daha önceki operasyonlarda örneği görülmemiş bir muamele yapıldı.

Savcı ve aramayı gerçekleştirecek polisler, uzun bir süre kapıda bekletildi. Ardından polisler içeri alınmadı. Cumhuriyet savcısı ise merkez komutanlığındaki görevli askerler eşliğinde içeri alındı.

Tüm konuşmalar kayda girdi

Savcı ve polisler nizamiyede beklerken, komutanlıkta ilginç bir telefon trafiği yaşanıyor. Teknik takibe takılan

konuşmalara göre askerî yetkililer, Üsteğmen Muhammed Sarıkaya'yı telefonla arayıp, laptopu başta olmak üzere askerî belgeleri ve yasak belgeleri imha etmelerini istiyorlar.

Savcının arama yapmaya başladığı saatlerde ilk önce Sarıkaya'yı bir asker arkadaşı arıyor. Üsteğmen Noyan Pamukçu, o sırada yurtdışı görevine çıkmak için askerî hastanede rapor almak için bekleyen Sarıkaya'ya hakkında arama kararı olduğunu ve acele gelmesini istiyor.

Çabuk gel, durum ciddi

İkili arasında 7 Ocak 2009 günü saat 10.56'da geçen konuşmada Pamukçu, "Kardeşim bi acele son sürat misafirhaneye gel. Sen gel şimdi anlatamam. Rapordan daha önemli. Sana bir mesaj atacağım, çabuk gel bırak raporu, dışarıda görüşecem..." diyerek Sarıkaya'yı uyarıyor.

Pamukçu bu telefon konuşmasıyla da yetinmeyip, görüşmeden iki dakika sonra saat 10:58'de hakkında arama kararı olan Sarıkaya'ya bir de kısa mesaj gönderiyor: "Bir hâkim senin hakkında arama yapıyormuş odanda. Bilgisayarında birşeyler var mı? Durum ciddi, telefonunu kullanma, başka birinden 0505 434 7... ara beni."

Loptopu dışarı çıkar

Bu uyarıdan sonra 11:08'de başka bir asker arkadaşı Ramazan Bulut, 0505 350.... telefonundan Sarıkaya'yı arıyor ve laptopu başta olmak üzere, askerî yayın ya da yasak yayınlan beş dakika içerisinde imha etmesini, gerekirse laptopunu başkasının arabasına bırakmayı öneriyor.

Ramazan Bulut telefonda şöyle diyor: "Ne olduğunu sorma tamam mı? Bu odana git. Laptop gibi, tamam mı? Ya da askerî yayın gibi, ya da yasak yayın gibi. Ne varsa 5 dakika içerisinde tamam mı... Onları git tahliye et ve tabura gel... Odana git oradan.. Laptopunu al çıkar... Gerekirse başkasının arabasına bırak hemen alaya gel... ilk önce odana git, kendine ait laptopu bir kere oradan çıkar askerî yayın hiçbir şey kalmasın. Hemen tabura gel, burada bir olay var gelince görüşelim."

Sankaya'nın arkadaşı Ramazan Bulut, arkadaşını uyardıktan sonra bu sefer arama için gelen cumhuriyet savcısını karşılıyor. Bulut'un savcıyı karşıladığı tutanaklara da geçti.

Soruşturma başlatıldı

Aramayla ilgili tutulan tutanakta yaşanan ilginçlikler bununla da sınırlı değil. Hastanede olan Sankaya'nın arama sırasında odada bulunduğu ve bilgisayarında herhangi bir eşyanın ele geçirilmediği de tutanaklara yazıldı.

Ancak hakkında teknik takip bulunan Sankaya'nın odada bulunmadığı da telefon kayıtlarıyla tesbit edildi.

Ergenekon soruşturmasını yürüten Cumhuriyet savcılarından Mehmet Murat Yönder, 23 Şubat 2009'da "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçlamasıyla Sarıkaya, Bulut ve Pamukçu hakkında soruşturma açtı.

Daha sonra görevsizlik kararı veren Yönder, tüm delillerle birlikte gereğinin yapılması üzerine dosyayı Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı'na gönderdi.

Sarıkaya, Ergenekon soruşturması kapsamında 10 Ocak 2009'da tutuklanmıştı. Bulut ve Pamukçu ise halen görevlerini sürdürüyor.



Muhammed Sarıkaya, suikast timinin lideri
Ergenekon Üçüncü îddiîaıamesi'nde tutuklu üsteğmen MuJiftmmed Sarıkaya hakkında oldukça ağır iddialar var. iddianamede, "silahlı terör örgütü"ne üye olmakla suçlanan Sankaya'nın, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ve Mesrob Mutafyan'a düzenlenecek suikast planlarında hücre lideri olduğu iddia ediliyor.

Eski özel Harekâtçı ibrahim Şahin'in ikametgâhında yapılan aramada bulunan "Tedhiş Planlan Dokümanları" arasında yer alan belgelerde, "Görevlendirilen hücre lideri: Çankaya 4 numaralı hücre lideri. Eylem hücresi üyeleri. Başkan: Muhammed Sarıkaya" notları ele geçirilmişti.

Şahin'de ele geçirilen suikast planlarında ayrıca "bbbb ve cccc'yi Oğuzhan Sanoğlu'nun, dddd ve eeee'yi Ayhan Atabek'in, ffff ve gggg'yi Muhammed Sankaya'nın görevlendireceği" notları da ele geçirilmişti.

(Taraf)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:49

İLGİLİ HABERLER