Gündem
  • 26.10.2022 12:12

Kızılelma için heyecanlandıran gelişme! Müthiş hızlı..

Kızılelma için heyecanlandıran gelişme! Sürpriz model müjdesi duyuruldu

Savunma Sanayii'de Türkiye'nin tarihi başarılara imza atmasının arkasında yer alan isimlerden biri olan Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Kızılelma’nın da 1-2 modeli olacak. Kızılelma’dan 1-2 adım ötesi de planlanıyor." dedi.

Savunma Sanayii'de yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Demir, Türkiye'nin büyük bir merakla beklediği insansız savaş uçağı Kızılelma hakkında çok önemli detayları paylaştı.

"KIZILELMA'NIN MODELLERİ OLACAK"

Kızılelma’dan 1-2 adım ötesi de planlandığını belirten İsmail Demir. "Hem Baykar hem de başka şirketlerimiz tarafından… 2023 hedefi Kızılelma için de söz konusu. Kızılelma’nın da 1-2 modeli olacak. Modellerin kendi içinde değişik avantajları ve üstünlükleri olacak. Uçan platformu yapmanız bir adım olduğu kadar uçan bir platforma koyacağınız unsurlar da önemli. Kızılelma'nın da uçan bir platform değil uçtuğu zaman ne tür ekipmanlarımızı hangi kabiliyette kullanacağını da görmüş olacağız. İnsansız savaş uçağının İHA ve SİHA’lardan en önemli farkı hızı olacak." dedi.

Demir ayrıca şu açıklamalarda bulundu:

İnsansız sisteler kolay feda edilebilir. En önemli şey insan hayatı. İnsansız araçlarla insan hayatını tehlikeye atmamış oluyorsunuz.

İnsansız sistemlere çok çeşitli ortamlarda bir geçiş var. Bir kere insan hayatını tehlikeye atmıyorsunuz. Daha ucuz ve çok sayıda üretiminiz mümkün. Onu uçuran insanın onu rahat uçurabilmesi için gerekli olan birçok sistem var onlardan vazgeçiyorsunuz.

Hasmınıza önemli zarar vermesi, onların kafasını karıştırması ve onların göze alamayacağı riskleri göze alarak muharebe yapmanız çok daha etkili olacak.

 

Güncellenme Tarihi : 26.10.2022 12:54

İLGİLİ HABERLER