RECAİ YÜKSEL-MEHMET KARAKAŞ
ADAPAZARI - Ziyaretin, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurmaya hazırlanan Çelikgöğüs'ü uyarı amacıyla gerçekleştirildiği öğrenildi.
Dini eğitim almak için gittiği Afganistan'dan, ABD'nin işgali sonrasında kaçmak isterken yakalanan ve 2 yıl Küba'daki Guantanamo Esir Kampı'nda tutulan Yüksel Çelikgöğüs'e Uluslararası Kızılhaç Komisyonu tarafından gizli bir ziyaret yapıldı.
Sakarya'nın Karasu İlçesi'nde oturan 3 çocuk babası Yüksel Çelikgöğüs'ü evinde ziyaret eden Komisyonun misyon şefi Finn Rudo, bir süre görüşme yaptıktan sonra tercümanıyla geldiği evden ayrıldı. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Finn Rudo, savaştan sonra esirlere bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz esirleri ziyaret ederek durumları hakkında bilgi alırız. Ziyarette yaptığımız konuşmalar ise gizli kalır" dedi.
Taliban'a katıldığı gerekçesiyle Guantanamo Üssü'nde 2 yıl esir tutulduktan sonra serbest bırakılan Yüksel Çelikgöğüs gazetecilerin sorularını yanıtsız bıraktı. Çelikgöğüs'ün arkadaşı Mecmettin Topal, görüşmenin bir uyarı niteliği taşıdığını belirterek, "Yüksel Çelikgöğüs'ün esir kampında geçirdiği 2 yıl boyunca uğradığı zararın karşılanması amacıyla AİHM'ye başvuracağını öğrendiklerini belirterek, bundan vazgeçmesini istediler. Küba'da hala esir Türkler bulunduğunu ve eğer dava açarsa bu esirlerin durumunun sıkıntıya gireceğini söylediler" dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:45