Dünya
  • 28.1.2023 15:29

K.Kore'den dünyayı şok eden açıklama.. Rusya ile Ukrayna'da aynı cephede olacağız

"ABD kırmızı çizgiyi aştı" dedi meydan okudu...

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi için geçen yıl 24 Şubat'ta başlattığı savaş 338. gününe girerken Ukrayna'yı destekleyen Batı cephesi ve Rusya'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Ukrayna'ya verdiği askeri desteği daha da güçlendireceğini ve Leopard 2 ana muharebe tankları sağlamaya karar verdiklerini açıklamıştı.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya 31 Abrams tankının verileceğini duyurmuştu.

Bazı Avrupalı ülkeler de ellerindeki Leopard 2 tanklarını Ukrayna'ya sevk etmeye hazır olduklarını bildirmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ve bazı Avrupalı ülkelerin Ukrayna’ya tank ve silah sevkiyatının, çatışmaya müdahil olma anlamına gelmediği yorumlarına katılmadıklarını belirterek, “İttifak (NATO) ve söz konusu ülkelerin yaptıkları her şeyi çatışmaya doğrudan müdahil olma şeklinde değerlendiriyoruz.” demişti.

KUZEY KORE'DEN AB'YE TEPKİ

Kuzey Kore, ABD’nin, Rusya ile savaş halindeki Ukrayna’ya gelişmiş muharebe tankları sağlama kararına tepki gösterdi.

Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi Kim Yo Jong, ABD Başkanı Joe Biden’ın Ukrayna’ya 31 adet M1 Abrams tankı göndereceklerine yönelik açıklamasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Biden yönetiminin Ukrayna'ya tank gönderme kararıyla "kırmızı çizgiyi daha da aştığını" belirten Kim, "Kararın arkasında ABD'nin Rusya'yı yok etmek için vekalet savaşını daha da genişleterek hegemonik amacını gerçekleştirmeye yönelik uğursuz niyeti yatıyor." ifadesini kullandı.

Kim, ayrıca, Kuzey Kore’nin her zaman Rusya ile "aynı siperde yer alacağını" vurgulayarak "ABD ve Batı’nın övündüğü askeri teçhizatların, kahraman Rus ordusu ve halkının yılmak bilmeyen savaşçı ruhu ve gücü karşısında paramparça olacağından şüphem yok." değerlendirmesini yaptı.

Güncellenme Tarihi : 28.1.2023 15:38

İLGİLİ HABERLER