Gündem
  • 8.10.2020 23:16

KKTC Başbakanı Tatar'dan Maraş yorumu

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar, Kapalı Maraş’ın açılmasını ezber bozan bir tetikleme olarak nitelendirdi.

Gazi Mağusa ilçesi sınırlarında yer alan ve 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın bir kısmı bugün yeniden halkın kullanımına açıldı. Başbakan Ersin Tatar, 46 yıldır kapalı olan bölgede incelemelerde bulunmasının ardından basın toplantısı düzenledi. 46 yıl sonra Kapalı Maraş'ın açılmasıyla tarihi bir gün yaşandığını belirten Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la istişare içinde yıllardır konuşulan açılımın büyük bir irade gösterilerek gerçekleştirildiğini ifade etti. Gazi Mağusa ile iç içe olan Maraş'ın hayalet şehir görünümünden çıkacağını kaydeden Tatar, açılımın uluslararası hukuk ve Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına aykırı olmadığının altını çizdi. Başbakan Tatar, mülklerin kullanımının taşınmaz mal komisyonu bünyesinde olduğunu da hatırlattı.

Açılımın insan hakları açısından da aykırılık teşkil etmediğini belirten Tatar, bu adımın halkın beklentilerine cevap verdiğini dile getirdi. Maraş açılımının bir seçim yatırımı olmadığını vurgulayan Tatar, Maraş'ın zaten KKTC sınırları içinde olduğunu ve halihazırda açık olan büyük bir bölümünün de kullanıldığını ifade etti. Tatar, Maraş'ın açılmasını “ezber bozan bir tetikleme” olarak nitelendirdi.

Pandemi sürecine de değinen Tatar, bu sürecin başarıyla yönetildiğini ve Türkiye'nin katkılarıyla inşa edilen 100 yataklı Acil Durum Hastanesinin çok kısa süre içerisinde hizmet vermeye başlayacağını dile açıkladı. Başbakan Tatar ayrıca, KKTC'deki su konusundaki arızanın giderildiğini ve 6 ay sonra Geçitköy Barajı'na su verilmeye başlandığını aktardı.

Güncellenme Tarihi : 8.10.2020 23:19

İLGİLİ HABERLER