
K.Maraş depremi Suriye, Irak, Mısır, Ürdün ve Filistin'i de vurdu
Türkiye'deki 7,7 şiddetindeki deprem Mısır'dan İran'a kadar çevre ülkeleri de vurdu: Yıkımın fotoğrafları
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem, Suriye başta olmak üzere Mısır, Lübnan, KKTC, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Irak'ta da hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre Suriye'de en az 810 kişi yaşamını yitirdi. Lübnan ise depremde can kaybı yaşanmadığını açıkladı.
Deprem, Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye ve Rakka illerinde de şiddetli hissedildi. Depremde Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ilk belirlemelere göre en az 810 kişi yaşamını yitirdi, yüzlerce kişi yaralandı.
Beyaz Baretliler olarak bilinen Suriye Sivil Savunması ile Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK), Suriye'de deprem bölgeleri için uluslararası topluma acil yardım çağrısında bulundu.
Gözlemevi Başkanı Haluk Özenir, son depremin ardından kıyı illerinde tsunami tehlikesi konusunda 14 ülkeyi bilgilendirdiğini doğruladı.
Bölgedeki diğer depremlerin riskine ilişkin ise "durmayacaklar ancak gerekli önlemler alınarak etkileri azaltılabilir" uyarısında bulundu.
Türkiye - Anadolu'da deprem nedeniyle yüzlerce ölüm ve yüzlerce yaralanma meydana geldi.
İtalya ve Ürdün'deki sivil yetkililer, son deprem nedeniyle aynı tsunami uyarılarını yaptılar.
SURİYE'NİN KUZEYİ AFET BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
Suriye muhalefetinin çatı kuruluşu SMDK de yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'nin kuzeyinde depremin vurduğu bölgeleri "afet bölgesi" ilan etti.
Suriye: 1995 depreminden beter
Suriye Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmed Damiriya ise yerel haber ajansı "SANA"ya depremin Suriye için 1995'ten bu yana en şiddetli deprem olduğunu doğruladı.
Aynı bilgi Suriye'deki Ulusal Sismik İzleme Ağı tarafından da doğrulandı .
Son deprem Türkiye ve Suriye'yi vurdu ve Richter ölçeğine göre 7.7 büyüklüğünde Irak, Ürdün, Mısır ve Filistin de dahil olmak üzere birçok ülke tarafından hissedildi.
Deprem, hem Türkiye'de hem de Suriye'de birlikte yüzlerce can kaybına, her iki ülkede de bina çökmelerine ve maddi hasara neden oldu.
GÖRÜNTÜLER SURİYE VE BÖLGE ÜLKELERDEN
Güncellenme Tarihi : 6.2.2023 17:38