Asayiş
  • 9.6.2021 11:08

Kocası tarafından haşlanan kadın vakası!.. Avukat şok etti

Konya'da Rukiye Ay kahvaltı yapmak için uyandırdığı eşi Ali Ay'ın kaynar sulu saldırısına uğramıştı. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Ali Ay (28) hakkında, savcı mütalaasını verdi. Duruşmada söz alan Ali Ay’ın avukatı Merve Kahraman, "Rukiye bu eylemi tasarladı. Ali’nin elinde çaydanlık varken ona tırnaklarıyla saldırdı. Ali de refleks olarak elindeki suyu döktü" dedi.

Konya'da yaşanan olay sonrası Rukiye Ay kızının son durumunu anlattı

Merkez Karatay ilçesi Nakipoğlu Mahallesi’nde oturan 6 yıllık evli Rukiye Ay, iddiaya göre, 9 Ocak'ta, kahvaltı yapmak için eşi Ali Ay'ı uyandırdı. Buna sinirlenen Ay, tartışmanın ardından çaydanlıktaki kaynar suyu eşinin üzerine döktü. Bu sırada sıcak su, kızları Eylül'ün de ayaklarına sıçradı. Kızını kucağına alıp, komşularının evine sığınan Rukiye Ay, ihbarla gelen sağlık görevlilerinin ilk müdahalesi sonrası Konya Şehir Hastanesi'ne kaldırıldı. Olayın ardından gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Ali Ay, cumhuriyet başsavcılığı ve eşinin avukatının itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Ay, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Sıcak suyun 'silah' olarak değerlendirilmesi istenilen iddianamede Ay'ın, eşini yaraladığı gerekçesiyle 1 yıldan 4,5 yıla kadar, kızını yaraladığı için de 4 aydan 1,5 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi. Ay'ın ayrıca eşini tehdit ettiği için 2 yıldan 5 yıla kadar da hapsi istendi.

BERAATİNİ İSTEDİ

Tutuklu sanık Ali Ay'ın 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının 4'üncü celsesi yapıldı. Duruşmaya Ay, cezaevinden SEGBİS ile katılırken, taraf avukatları da salonda hazır bulundu. Ay, savunmasında, ''Çocuğuma karşı olayı kasten yapmadım. Eşim bana karşı geliyordu. Beraatimi talep ediyorum" dedi.

Eşinin kaynar su döktüğü Rukiye: Kızım beni hatırlamıyor, 'abla' diyor

'SAĞLIĞI VE ALGILAMA YETENEĞİ BOZUK' RAPORU

Rukiye Ay'ın sağlık durumuyla ilgili Necmettin Erbakan Üniversitesi Adli Tıp Ana Bilim Dalı'nın hazırladığı ‘kesin rapor’ da mahkemeye sunuldu. Raporda, Ay'ın, tüm sırt bölgesi ve iki omuz bölgesinden birinci ve ikinci derecede yanık, sağ kalçada ikinci dereceden yanık, her iki omuz bölgesi dahil olmak üzere enseye uzanan yanığın ikinci ve birinci dereceden yanık olduğu belirtildi. Ayrıca raporda, basit tıbbı müdahaleyle giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadığına, kişiye acı veren, sağlığını ve algılama yeteneğini bozan durum oluşturduğuna, yaşamını tehlikeye sokmadığına, yüzünde sabit iz niteliğinde olmadığına ve vücutta kemik kırığına neden olmadığına yer verildi.

Güncellenme Tarihi : 9.6.2021 11:40

İLGİLİ HABERLER