Dünya
  • 26.9.2013 12:09

Komutanın oğlu tecavüzden mahkum oldu

Çin'de ülkenin tanınmış ordu komutanlarından birinin oğlu, toplu tecavüz suçlamasıyla yargılandığı davada 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme, tecavüz çetesinin başı olmasına rağmen Li Tienyi'ye verilen cezada, yaşının küçük olmasını dikkate aldıklarını açıkladı.

Dava ülkede büyük bir dikkatle izlenirken, pek çok Çinli, ülkenin elit tabakasından gelen çocukların davranış biçimleri karşısında büyük bir şok yaşadıklarını belirtiyorlar. Ayrıca, halk, polis ve yargının da bu ailelerin çocuklarına imtiyaz tanıdıklarını düşünüyor.

Toplu tecavüz davasında, yargılanan üç gençten ikisi ertelenmiş hapis cezası alırken bir yetişkine de 12 yıl hapis cezası verildi.

16 yaşında bir toplu tecavüz çetesinin başı olan Li Tienyi, ülkede, elit kesimin umursamaz ve aşırı davranışlarının bir sembolü haline geldi.

Karar duruşmasında mahkeme, güvenlik kamerası görüntülerinde Li'nin kurbanını bir otele sürüklediğinin, asansöre sokarak tokatladığının görüldüğünü ifade etti.

Yargıçlar 18 yaşındaki genç kızın soyunmayı reddetmesi üzerine, Li'nin genç kızın giysilerini çıkardığını ve onu cinsel ilişkiye zorladığını belirtti.

Li'nin ardından üç genç ve bir yetişkinden oluşan diğer sanıkların da genç kıza tecavüz ettikleri vurgulandı.

Li Tienyi, bundan iki yıl önce, başkent Pekin'de plakası olmayan lüks bir otomobil kullanırken yolunu tıkayan orta yaşlı bir çifte saldırmış, ardından da polisi aramamaları için tehditler savurmuştu.

Li'nin babası, televizyonlarda milliyetçi şarkılar söylemesiyle tanınan ünlü bir ordu komutanı.

Li Tienyi'nin şarkıcı olan annesi, toplu tecavüz mağduru kadının oğlunu baştan çıkardığını iddia etmişti.

Kamuoyunun baskısı altındaki mahkeme, Li Tienyi'yi 10 yıl hapis cezasına çarptırdı ancak 'gençlere yaptıkları hataları düzeltme şansı verilmesi gerektiği' gerekçesiyle cezasının düşük tutulduğunu belirtti.

Yargılanan gençlerden ikisine ertelenmiş hapis cezası verilmesi konusunda da mahkeme, 'bu sanıkların suçlarını itiraf etmelerini, yaptıklarından pişman olmalarını ve kurbandan özür dilemelerini' gerekçe gösterdi.

BBC TÜRKÇE

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:42

İLGİLİ HABERLER