Gündem
  • 5.1.2014 14:43

Konserde kalbi durdu, sahnede çalıştırıldı

BURSA'da Nilüfer Kadın Korosu'nda, klarnet sanatçısı olarak sahne alan emekli Hakim Günay Devrim (62) eğitim ve kadın kuruluşları için verilen konser sırasında rahatsızlanıp kalbi durdu. Arkadaşlarının kucağında sahneden indirilen ve yapılan ilk yardım ile iki kez duran kalbi çalıştırılan Devrim, kaldırıldığı hastanede by-pass ameliyatına alınarak tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Devrim’in sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Koro Şefi Dr. Aysel Gürel, koronun sitesinde yayınladığı “Şefin Mektubu köşesinde, Günay Devrim’e seslenerek, “Konser bitmedi. Sahneyi terk etmek yok Hakim bey diye seslendi.

Merkez Nilüfer İlçe Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Korosu'nda, 2 yıldan beri klarnet sanatçısı olarak sahne alan emekli Hakim Günay Devrim, sanatı kadar kişiliği ile de sevilip sayılıyordu. Saz arkadaşları arasında, "Baba" olarak adlandırılan evli ve 3 çocuk babası Günay Devrim, Kadın Korosu'nun, eğitim ve kadın derneklerinin yararına dün Buz Park'ta, eğitim ve kadın kuruluşları için "Yeni Yıla Merhaba" adı altında üç şarkıdan oluşan mini konser düzenledi.

Dr. Aysel Gürel'in şefliğini yaptığı konserde sahnedeki yerini Günay Devrim, “Sevme yanarsın adlı ikinci parça okunurken rahatsızlandı. Ağzını tutarak öksüren Devrim, daha sonra olduğu yere yığıldı.

İKİ KEZ DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI

Bunun üzerine konsere ara verilirken, Günay Devrim, saz arkadaşlarının kucağında sahneden indirildi. Kravatı çözülen Devrim'e konseri izleyenler arasında bulunan Kızılay İlkyardım Eğitmeni Sevim Tanrıkulu yaptı. Bu sırada haber verilmesi sonucu gelen 112 Acil Servis ekipleri, Günay'ın iki kez duran kalbini, konseri izleyenler arasında bulunan bir kadının, "Hakim kardeş ne olur kalk" yalvarmaları arasında çalıştırdı. Daha sonra ambulansa konan Günay Devrim, kaldırıldığı Acıbadem Bursa Hastanesi'nde kalp ameliyatına alındı. By-pass ameliyatı yapılan Devrim’in tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Günay Devrim'in hastaneye kaldırıldığı haberi, saz arkadaşları tarafından telefon ile akrabalarına bildirildi.

Halen hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Günay Devrim’in durumunun 24 saat içinde netleşeceği bildirildi.

Bu arada onur konuğu olarak katıldığı konserde, Günay Devrim'in rahatsızlandığına tanık olunca hastaneye gelen Nilüfer'in CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hastaneye gelerek, doktorlardan bilgi aldı.

KONSER BİTMEDİ, SAHNEYİ TERK ETMEK YOK HAKİM BEY!

Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel, Günay Devrim’in 2 yıl önce koroya geldiğini ve bu süre içinde kendisini çok geliştirdiğini belirterek, “Burada bir nevi terapi görüyordu. Daha önce iki kez kalp krizi geçirmiş, ancak damarları ince olduğu için ameliyat edilmemişti. Belki de konserde bu olayın yaşanması hayatını kurtardı. İlk yardım görevlisinin de orada bulunması büyük şanstı dedi.

Kadın Korosu’nun internet sitesinde “Şefin Mektubu köşesinde de Günay Devrim’e seslenen Dr. Aysel Gürel. “Konser bitmedi. Sahneyi terk etmek yok hakim be başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında duygulu bir sözler Günay Devrim’in koroyla tanışmasını anlatan Gürel, koro arkadaşına da şu sözlerle seslendi:

“106 KIZKARDEŞİN SENİN İÇİN DUA EDİYOR

“Şunu bil ki; aileni, bizleri ve klarnetini terkedip gidemezsin… Klarnetinin nefesi bitmedi ki, senin nefesin nasıl biter? Daha üfleyecek o kadar çok nota var ki, Sen üfledikçe o notalar hayat bulacak, sen üfledikçe şarkılar dillenecek nefesinde. Sen de kalkmış, üflemeyi kesmek istiyorsun kendince. Yok öyle hakim bey, yok öyle. Daha nice notalar nefesinde üflenmek için sıra bekliyor. Üfle ki ortam şenlensin; üfle ki korondaki 106 kızkardeşim neş’e bulsun.. Daha nice konserler var önümüzde. Daha nice hayırlara vesile olacağız birlikte.

Hani hep derdin ya; ‘Benim hiç kızkardeşim yok iken Allah bana 106 tane verdi’ diye. Ne 106’sı. Bugün senin için dua eden o kadar çok kızkardeşim oldu ki… tahmin bile edemezsin.
BURSA/DHA

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:45

İLGİLİ HABERLER