Spor
  • 30.1.2016 14:39

Konyaspor’un yükselen yıldızı Kibong Mbamba

Yeşil-beyazlı takımın 27 yaşındaki Kamerunlu orta saha oyuncusu Kibong Mbamba gösterdiği performansla takımın vazgeçilmezleri arasında yer alıyor. Sezon başında kadroda düşünülmeyen Kibong Mbamba’ya kendisine takım bulması söylenmiş fakat teklif gelmeyince kulüpte kalmıştı. Sezon öncesi kamp geçirmeyen Kamerunlu futbolcu 5 ay boyunca takımla birlikte sadece antrenmanlara çıktı. Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın da çalışmalarını takip ettiği Kibong bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda Kocaeli Birlikspor ile oynanılan maçta ilk forma şansını buldu. Bu maçta orta sahada etkili bir performans sergileyen Kibong, sonrasında ligin 14. haftasında içeride oynanan ve 3-2 Torku Konyaspor’un galip geldiği Antalyaspor maçında da ilk 11’de başladı. Antalyaspor maçında bir de gol kaydeden Kibong Mbamba galibiyetin mimarlarından oldu. Sonrasında Torku Konyaspor’un oynadığı bütün Süper Lig maçlarında sahadaki yerini alan Kibong, bu sezon Torku Konyaspor formasıyla çıktığı lig ve kupa olmak üzere toplam 12 maçta 852 dakika sahada kaldı ve 1 gol kaydetti.

“HER GÜN KENDİMİ ‘YAPMALIYIM, YAPMALIYIM’ ŞEKLİNDE MOTİVE ETMEYE ÇALIŞTIM”
Uzun süre kadroda yer bulamadığı dönemde zor bir süreç geçirdiğini anlatan Kibong Mbamba, “Sonuçta bu benim işim ve işimi en iyi şekilde yapmam gerekiyor. Sözleşmemin sonuna kadar en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğim. Dediğim gibi bu benim işim ve her gün kendimi ‘yapmalıyım, yapmalıyım’ şeklinde motive etmeye çalıştım. Ailem olsun etrafımdaki insanlar olsun beni motive etmek için ellerinden geleni yaptılar. Ben de çalıştım ve işte bu şekilde sonuçları elde ettim” dedi.

“KUPADA BANA VERİLEN ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRDİM”
Bu sezon ilk çıktığı kupada oynanan Kocaeli Birlikspor maçında zorlandığını ifade eden Kibong, “5-6 ay oynamadan geçtikten sonra biraz zor olabiliyor. Ama herkes beni motive etmek için, yardımcı olmak için elinden geleni yaptı. Ben de kupada bana verilen şansı iyi değerlendirdim. Önemli olan kişisel performans değil takım içindeki dengelerin oturması. Dolayısıyla şans buldukça, bunu da iyi değerlendirdikçe, performansımı da arttırdıktan sonra iyi bir noktaya geldiğime inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ÖNEMLİ OLAN TAKIMCA ÇALIŞIP BAŞARILI OLMAK”
Spor Toto Süper Lig’de 5. sırada yer almalarını takım olarak iyi çalıştıklarına bağlayan Kamerunlu oyuncu, “Önemli olan takımca çalışıp başarılı olmak. Kendi açımdan da böyle bir sonuç elde etmekte benim için çok büyük bir mutluluk verici bir şey. Bu pozisyonu elde etmek için çok çalıştık. Sezon sonuna da bunu korumak için çok çalışmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMEM UZATILIRSA TAKIMDA KALMAK İSTERİM”
Sezon sonunda sözleşmesi sona erecek olan Mbamba, takımda kalıp kalmama konusunda ise şu şekilde konuştu:
“Sezon sonunda sözleşmem bitiyor. Ama yenilenirse, uzatılırsa tabi ki takımda kalmak isterim. Bu kulübün ve hocamın isteklerine bağlı. Benim için önemli olan elimden geleni yapmam. Burada çok mutluyum, ilerleyen dönemde her şey belli olur.” 

BURKAY ÇELEBİOĞLU - ÖMER SAYIN
KONYA

 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:27

İLGİLİ HABERLER