Asayiş
  • 20.6.2014 16:01

Köpeği motosikletin arkasına bağlayıp öldürdüler

MERSİN’in Erdemli İlçesi'nde bir köpek, işkence edilerek öldürülmüş halde bulundu. Köpeğin ölüsünü gören Doğayı Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği (DOHAYKO) Mersin Temsilcisi Semih İğdigül, gözyaşlarına boğuldu.Akdeniz Mahallesi Muhsin Yazıcıoğlu sokakta yol kenarında bir köpeğin ölüsünü görenler durumu Erdemli Belediyesi'ne haber verdi. Belediye görevlileri de olayı DOHAYKO Mersin Temsilcisi Semih İğdigül’e bildirdi. Kısa bir süre sonra olay yerine gelen İğdigül, gözyaşlarına boğuldu.

Köpeğin can çekişerek öldüğünü belirten İğdigül gözyaşları içerisinde "Hayvan öldürmekle insan öldürmenin hiçbir farkı yok. Bu köpeğin boynuna zincir bağlanarak motosikletin arkasına bağlanarak koşturulmuş ve köpeğin ayak tabanları patlamış. Köpek çok büyük acı çekerek kanlar içerisinde ölmüş. Bu nasıl vicdan? Bu nasıl insanlık? Bunu yapan en ağır bir şekilde cezalandırılmalı. Bu köpeğin ciğerleri şişmiş. Koşturulmuş ve ölüme terk edilmiş. Yazık günahtır bu hayvanlara. Bu hayvanlar 8 saat susuz kalırlarsa ölürler. Başbakan’a, bakanlarımıza sesleniyorum ne olur bu hayvanları öldürenlere en ağır cezayı verin. Artık hayvan öldürenler ceza mahkemelerinde yargılansınlar. Bunlar insan olamaz. Bugün hayvana yapan daha sonra çocuklarına ve vatandaşlara yapar. Böyle vicdansızlık olamaz" dedi.

Konuşmanın ardından polis ekiplerine haber veren İğdigül, köpeği kim öldürdüyse bulunarak cezalandırılmasını istedi. Daha sonra köpek öldüğü yerden alınarak DOHAYKO Mersin Temsilcisi Semih İğdigül Tarafından iş makinesinin açtığı çukura gömüldü.

Mehmet DOĞANER/MERSİN (Erdemli), (DHA)

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 04:02

İLGİLİ HABERLER