Asayiş
  • 18.3.2006 09:19

KÖPEK MASRAFI DA NAFAKAYA GİRDİ

Diyetisyen ve Ayurveda uzmanı Dr. Ender Saraç'ın boşanma davası açtığı eşi Sevgi Saraç, Golden Retriever cinsi köpeklerinin bakım masrafını da gerekçe göstererek mahkemeden nafakanın artırılmasını talep etti.

Sevgi Saraç katılmadı
Dr. Ender Saraç'ın 20 yıllık eşi Sevgi Saraç'a açtığı boşanma davasına Sarıyer Aile Mehkemesi'nde önceki gün görülen duruşmayla devam edildi. Dr. Saraç, avukatı Dilek Alaca'yla birlikte duruşmada hazır bulunurken, eşi Sevgi Saraç duruşmaya katılmadı.
Çiftin müşterek olarak ikamet ettiği evde çalışan hizmetçi Leyla Ateş ve çiftin şoförü Sebahattin Ateş tanık olarak dinlendi. Saraç ailesinin yanında dört yıldır çalıştıklarını belirten tanıklar, bu süre içinde Ender Saraç ve eşi arasında herhangi bir tartışmaya şahit olmadıklarını anlattılar.

'Nafaka artırılsın'
Tanıkların ifadesinin ardından Sevgi Saraç'ın vekili avukat Ayda Tanyeli, müvekkilinin çalışmadığını belirterek, müvekkiline ve oğluna bağlanan toplam 3 bin YTL'lik tedbir nafakasının artırılmasını talep etti.

Bakım ve mama bedeli
Tanyeli'nin, Sevgi Saraç adına mahkemeye sunduğu ve nafakanın 10 bin YTL'ye çıkarılması talep edilen dilekçede artırmaya ilişkin gerekçeler sıralandı. Bu gerekçeler arasında çiftin Golden Retriever cinsi köpeklerinin aylık 500 YTL'lik bakım ve mama bedelinin de gösterilmesi dikkat çekti.
Mahkeme, Sevgi Saraç'ın nafaka artırım talebini reddederek, davacı tanıklarının dinlenmesi için duruşmayı erteledi.
(MİLLİYET)

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:47

İLGİLİ HABERLER